Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džepne soft road rakete

Vrh ponude modela Audi Q1 će činiti SQ1 i RS Q1 izvedbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi je još ranije potvrdio kako bi se sljedeće godine na tržištu trebao naći novi najmanji tzv. ulazni Q model, odnosno novi mali crossover koji će nositi oznaku Q1. Sada pak doznajemo kako će vrh ponude tog modela činiti njegove S i RS izvedbe.

 

Naime, britanski Car Magazine javlja kako su u Audiju uvjereni da postoji dovoljan interes tržišta za tzv. džepnim raketama malih soft-roadera pa bi upravo tim kupcima SQ1 i RS Q1 bili i namijenjeni.

SQ1 će, prema navodima spomenutog izvora, biti pokretan s dieselskim 2,0-litrenim TDI bi-turbo motorom snage oko 240 KS te najvećeg okretnog momenta od oko 500 Nm.

Snažniji RS Q1 još uvijek nije dobio konačno svjetlo za proizvodnju, no vrlo je blizu toga, a očekuje se kako će ga pokretati 2.0 TFSI snage oko 315 KS i najvećeg okretnog momenta od oko 380 Nm.

Dolazak ovih izvedbi na tržište se ne očekuje prije 2018, dakle pred sredinu životnog ciklusa budućeg Q1, što je sasvim razumljivo s obzirom na njihov marketinški potencijal da povećaju interes za cjelokupnu Q1 ponudu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene