Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna prezentacija

[VOZILI SMO] Peugeot 208 Facelift

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri godine nakon predstavljanja, najbolje prodavani model Peugeota prošao je kroz osvježenje koje je zahvatilo praktički sve aspekte ovog automobila. Dinamičnijeg izgleda, bogatije opreme i s novom sportskom izvebom, 208 nastavlja svoju priču o uspjehu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekscentrični kralj klase [TEST] DS5 2.0 BlueHDi Sport Chic Slika nije dostupna Nove tehnologije Ultra štedljivi Peugeot 308 može trošiti ispod 3 litre

Kada vam neki model predstavlja sam vrh u prodajnim rezultatima, odgovornost za njegov razvoj ne može biti mala. Peugeot se upravo stoga prihvatio opsežnog osvježavanja svog megauspješnog modela 208, već tri godine nakon prvog predstavljanja. A, s facelift izvedbom Peugeota 208 upoznali smo se na međunarodnoj prezentaciji održanoj u Austriji.

Ukratko, osvježena izvedba modela 208 donosi dinamičniji izgled naglašen s "3D" LED stražnjim svjetlima, novim bojama karoserije uključujući i atraktivnu Orange Power te novim mogućnostima personalizacije. Također, paleta je obogaćena izvedbom GT Line, a tu je i GTi čiji je autor, dakako, Peugeot Sport.

A, kako bi ostao u skladu s trendovima, 208 je dobio i više opreme, poglavito one koja se brine za sigurnost u gradskom prometu: sustav automatskog kočenja pri niskim brzinama (Active City Brake - do brzine od 30 km/h), kamera za pomoć pri parkiranju i sustav poluautonomnog parkiranja tek su neki od detalja kojima su obogaćeni ionako solidni paketi opreme ovog mališana. Peugeot naglašava da je i novi 208 opremljen svim sigurnosnim sustavima (ESP, ABS, EBA, EBFD...) koji su mu već 2012. osigurali rezultat od pet zvjezdica na testu sigurnosti.

Dakako, osvježena je i paleta pogonskih strojeva PureTech i BlueHDi koji svi zadovoljavaju uskoro nadolazeće stroge propise emisija prema normi Euro 6. Uostalom, Peugeot 208 je i ponosni vlasnik titule najštedljivijeg automobila pokretanog motorom s unutarnjim izgaranjem, uz prosječnu potrošnju goriva od tek 2 l/100 km i emisije CO2 od 79 g/km.

Uskoro na hrvatskom tržištu

Prodaja modela 208 (FL) na hrvatskom tržištu započinje 15. lipnja, a početna cijena će iznositi 82.979 Kn. U ponudi će biti 3 razine opreme, ovisno o izvedbama s trojim ili petorim vratima: Access, Active i Allure, s tri benzinska motora (1.0 PureTech 68, 1.2 PureTech 82 i 1.2 PureTech S&S 100) te s tri dieselska motora (1.6 BlueHdi 75, 1.6 BlueHdi S&S 100 i 1.6 BlueHdi S&S 120). Vrhunac ponude predstavljat će model 208 GTi s motorom 1.6 THP (208 KS) E6 S&S...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene