Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sport Utility Sedan

Volvo S60 Cross Country stiže u Detroit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je pred detroitsku premijeru najavio Cross Country izvedbu modela S60.

 

Pročitajte i ovo Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 pojednostavljena vožnja Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom sigurnost na prvom mjestu Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom

Drugim riječima, radi se o povišenoj izvedbi cestovnog automobila konceptno identičnoj audijevim A4/A6 allroad, škodini Octaviji Scout i sl, pa čak i modelu XC70 istog proizvođača, no za razliku od svih njih S60 Cross Country je u limuzinski, a ne karavanski model.

"Podignuta limuzina" zvuči originalno, no podsjetimo kako je prije desetak godina Subaru na određenim tržištima, prvenstveno onom američkom, prodavao Outback Sedan, a ovdje kao primjer svakako valja istaknuti i svojevrsnog prethodnika modernih crossovera, odnosno AMC-ov Eagle Sedan. Recimo i kako je za taj koncept vozila korišten naziv SUS, odnosno Sport Utility Sedan, pa stoga i S60 Cross Country možemo nazvati SUS-om.

Naime, S60 Cross Country se od svoje standardne izvedbe razlikuje 65 mm višom podnicom. Na većini tržišta će biti ponuđen samo u izvedbi s pogonom na sva četiri kotača, dok će ponegdje, većinom u Europi, biti dostupna i verzija s pogonom samo na prednje kotače. Inače, radit će se o kotačima veličine 18 i 19 cola na kojima će se nalaziti gume višeg profila.

Prilikom lansiranja kupcima će biti ponuđene izvedbe T5 AWD snage 254 KS te dva dieselaša D4 2.0 i D5 2.4, no više bi trebali znati nakon službene premijere tijekom idućeg tjedna.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene