Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kućni tuner

Volvo kupio Polestar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski je proizvođač nakon skoro dva desetljeća uske suradnje odlučio kupiti 100%-tni udjel u, također švedskom, Polestaru, svom gotovo pa već tzv. kućnom tuneru. Drugim riječima oznaka Polestar će ubuduće označavati performance izvedbe ovog proizvođača.

 

Pročitajte i ovo Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 pojednostavljena vožnja Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom sigurnost na prvom mjestu Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom

Suradnja između njih je započela još 1996. i to prvenstveno u sportskom programu, no vremenom se proširila i na cestovne modele. Volvo planira do kraja ove godine prodati oko 750 modela S60 i V60 dotjeranih od strane Polestara, a u narednim godinama ta bi brojka trebala osjetno rasti sada kada je Polestar postao dio Volva.

Financijski detalji ovog posla za sada nisu poznati, a Volvo će preuzeti sve zaposlenike koji će se za početak posvetiti daljnjem razvoju Twin Engine tehnologije koju trenutno koristi XC90 T8 Twin Engine. Podsjetimo riječ je o hibridnom sustavu s 2,0-litrenim turbo i kompresorskim motorom snage ukupne snage 293 kW.

Dakle, Volvo namjerava u skoroj budućnosti ponuditi kupcima snažne hibridne Polestar sportske modele.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene