Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunska sigurnost

Volvo je predstavio novi poligon namijenjen razvoju sigurnosne tehnologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznat kao jedan od proizvođača najsigurnijih automobila, Volvo ubrzanim tempom radi na razvoju novih tehnologija koje bi trebale zaštititi putnike u vozilu, ali i osobe oko njega.

U svom ambicioznom naumu da do 2020. stane na kraj smrtnim slučajevima i teškim ozljedama u prometnim nezgodama u svojim vozilima, Volvo je izgradio testni poligon namijenjen prvenstveno razvoju i testiranju najnovije sigurnosne tehnologije, posebice sustava aktivne sigurnosti.

Pročitajte i ovo Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom sigurnost na prvom mjestu Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom Slika nije dostupna Parcele na dražbi Volvo pokrenuo ovrhu protiv Zdravka Peveca zbog duga za 500 kamiona

Riječ je o poligonu pod nazivom AstaZero Proving Ground, u blizini Göteborga, na kojem je, zahvaljujući visokom stupnju fleksibilnosti, moguće replicirati svako zamislivo prometno okruženje, od najjednostavnijih do najkompleksnijih, što omogućuje Volvu dodatnu prednost pri razvoju tehničkih rješenja za buduće modele te testiranje njihovog rada u svakodnevnim prometnim situacijama.

AstaZero se prostire na oko 2 milijuna m2 i u njemu se nalazi nekoliko različitih prometnih okruženja.

Drugim riječima, tu je ruralni dio sa seoskom cestom slabije preglednosti na kojem će se dobro moći testirati ponašanje vozača i sigurnosnih sustava u situacijama naglog pojavljivanja skrivenih i slabo vidljivih prepreka.

Slijedit će ga gradsko područje, s nizom pod-područja kao što su gradska središta s različitim širinama ulica, autobusne stanice, nogostupi, biciklističke staze, javna rasvjeta i sl, a prvenstveno će biti korišten za testiranje sposobnosti vozila za interakciju s okolišem kako bi se izbjegli sudari i naleti automobila na druge sudionike u prometu.

Područje ceste s više traka i tzv. high-speed dio poligona koristit će se za ispitivanja situacija promjene voznih traka, sudara i izbjegavanja objekata pri višim brzinama i sl.

Dakako, u svim spomenutim i inim situacijama Volvo će testirati i sustave automatskog upravljanja vozilom. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene