Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Volkswagenovi pripravnici osmislili GTI Black Dynamic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine održava se 31. Wörthersee Festival u Reifnitzu a za tu prigodu VW je opet pripremio nešto doista posebno.

Crn kao noć s crno-crvenim interijerom i 360 KS iz TSI motora te spuštenim sportskim ovjesom – ovo je GTI Black Dynamic. Devet pripravnika koji u Volkswagenu bruse svoje vještine u četiri različita područja udružilo je snage i proizvelo ovo posebno izdanje Golf GTI-a kojeg su izložili na 31. Wörthersee Festivalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Nakon sedam mjeseci rada tim od četiri žene i pet muškaraca u dobi od 18 do 23 godine predstavio je GTI Black Dynamic. Ručno izrađene oznake GTI na vratima i otvoru prtljažnika prvi su detalj koji razlikuje ovo posebno izdanje od serijskog automobila.

U posebno dizajniranoj unutrašnjosti vozač i putnici će osim estetskog dojma još više uživati u 1.800-vatnom audio sustavu instaliranom u prtljažnom prostoru koji leži ispod posebno izrađenog prozirnog pleksiglasa i ponosno pokazuje svojih devet zvučnika. Mladi i talentirani pripravnici za ovo posebno izdanje GTI-a odabrali su moto ''sportska vožnja'' (Sporty Driving).

Jedna od stvari na koju je budući tehničar automobilske mehanike i elektronike, Martin Schmidt (22), posebno obratio pažnju bilo je dizajniranje posebne GTI oznake. ''Za nas je GTI Black Dynamic vrhunac naše stručne izobrazbe,'' kaže Schmidt. ''Nevjerojatno je koliko smo puno naučili radeći na ovom projektu i da smo imali priliku naše vlastite ideje i zamisli razviti i primijeniti ih na 'naš' automobil. Gdje bi drugdje mogli dobiti takvu priliku?'' – dodaje oduševljeno.

Jedinstveni detalji i tehničke karakteristike ovog posebnog izdanja isključivo su djelo ovih devetero pripravnika. Točnije, radi se o sportskim sjedalima u crno-crvenoj Alcantari i koži, ukrasnim detaljima na unutrašnjoj strani vrata s dekorativnim crvenim prošivima, Deep Black Metallic boji karoserije s grafičkim detaljima u antracit sivoj boji u saćastom uzorku koji krasi poklopac motora i bočnu stranu automobila, doradama na motoru koje su rezultirale povećanjem izlazne snage za dodatnih 150 KS te doradama na prijenosu da bi se sav taj višak snage optimalno prenosio na podlogu, te unaprijeđenom ispušnom sustavu i novom kočionom sustavu s osmeroklipnim kočionim kliještima.

Pod budnim okom svojih instruktora, Detlefa Weinera i Björna Schallhorna, ovi pripravnici koji su ujedno i najbolji u svojim specijaliziranim grupama, isplanirali su u potpunosti cijeli dizajn automobila i izradili projektne planove za svaku fazu razvoja projekta. Isto su tako napravili odabir prikladnih dijelova iz modelske ponude VW-a, pregovarali s dobavljačima i sami izveli sve radove na automobilu.

Na kraju su budući tehničari za nanošenje boje, tehničari za mehaniku i elektroniku, dizajneri interijera i procesni mehaničari podarili ''svom GTI-u'' i vlastito ime: Golf GTI Black Dynamic.

Tim koji stoji iza GTI Black Dynamica redom je: konstruktori interijera – Charleen Pohle (19), Sarah Unverzagt (20); tehničari za boje – Laura Kratz (18), Christian Wolter (23); tehničari za mehaniku i elektroniku – Lisa Batke (19), Roman Huck (24), Richard Neubert (18), Martin Schmidt (22); procesni mehaničar za obradu i primjenu gume i plastike: Tim Kohler (19).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene