Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Električni pogon i emocionalniji dizajn

Volkswagen potvrdio sljedeći Phaeton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo saznali kako je sljedeća generacija modela Phaeton sigurna od raznih rezova kroz koje će morati proći VW Grupa kako bi se oporavila od tzv. dieselgatea, sada doznajemo i kako će najveća volkswagenova limuzina dobiti i električnu izvedbu.

 

Pročitajte i ovo PR Godina tigra Na hrvatske ceste stigao je jedan malo drukčiji tigar PR Model ID.4 GTX Novi ID.4 GTX

Naime, stigla je službeno priopćenje iz samog vrha ovog njemačkog proizvođača kako će ova električna izvedba imati "veliku autonomiju" te kako će novi Phaeton općenito imati "emocionalniji dizajn". Također, ovaj će automobil biti opremljen najnovijim i vrlo naprednim sustavima pomoći vozaču, kao i raznim mogućnostima povezivanja.

Za sada nije poznato i kada će se ovaj model pojaviti na tržištu, no u priopćenju se navodi kako će se raditi o volkswagenovom flagshipu koji će predvoditi ponudu kroz sljedeće desetljeće. To bi moglo značiti i kako će lansiranje biti bliže 2020, iako su raniji izvještaji navodili 2018. kao godinu vjerojatnog predstavljanja. Električna bi se pak verzija vjerojatno trebala pojaviti kasnije u životnom vijeku ovog automobila.

S obzirom kako trenutni Phaeton nije baš oduševio publiku bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će Volkswagen napraviti s njegovim nasljednikom u kojeg očito s punim povjerenjem imaju velika očekivanja.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene