Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brža obnova ponude

Volkswagen potvrdio skraćenje proizvodnog ciklusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Volkswagena je stigla potvrda ranijih najava kako ovaj njemački automobilski div planira skratiti životni ciklus svojih modela na pet godina te tako ubrzati dolazak noviteta te iskoristiti fleksibilnost svoje ponude kako bi učinkovitije odgovorio na zahtjeve tržišta i ukuse kupaca.

 

Pročitajte i ovo PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Brojne negativne reakcije Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Potvrda dolazi od strane Joerga Sommera, volkswwgenov američkog potpredsjednika za marketing i strategiju. Naime, Sommer je potvrdio kako će osnovni modeli, poput primjerice Pola, Golfa i Passata, svakih pet godina dobiti nasljednika, a time bi dakle dosadašnji životni vijek volkswagenovih modela bio skraćen za dvije godine.

Recimo i kako će tri godine nakon lansiranja na tržište stići facelift, što će biti skraćenje za jednu godinu u odnosu na dosadašnju praksu.

Sommer nije htio ulaziti u detalje od kada će točno Volkswagen prijeći na ovaj tempo izmjene novih generacija, no sljedeća generacija Golfa se navodno može očekivati već do 2017/2018, dakle pet do šest godina nakon lansiranja trenutne sedme generacije. Drugim riječima, do tada bi VW trebao imati dovoljno vremena za pripremu i početak nove modelske ofenzive.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene