Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produkcijska izvedba još snažnija

Volkswagen potvrdio proizvodnju konceptnog Golfa R400

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je potvrdio kako će konceptni Golf R400 stići na tržište i to najvjerojatnije već iduće godine. Podsjetimo, ova je studija premijerno predstavljena na prošlogodišnjem auto salonu u Pekingu i pokretao ga je 4-cilindrični 2,0-litreni TSI snage 294 kW, odnosno 400 KS.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h! Slika nije dostupna INSIDER Više nije tajna – ovo su svi Volkswagenovi modeli do 2022. godine

Od premijere smo u više navrata mogli čuti razne glasine kako bi se isti mogao pojaviti na tržištu, no sada je volkswagenov Heinz-Jakob Neusser izjavio kako će VW "uskoro imati taj automobil", odnosno kako će ga proizvesti te kako "ustvari upravo rade na njegovom razvoju".

Prema britanskom Car Magazineu, koji se poziva na insajdere, Volkswagen želi dodatno povećati snagu njegovog motora i to na oko 420 KS, odnosno 309 kW. Za sada nema informacija o najvećem okretnom momentu, no podsjetimo kako je konceptni model razvijao 450 Nm te kako je bio opremljen sa 6-stupanjskim DSG mjenjačem i 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača.

Slično možemo očekivati i u produkcijskom modelu, odnosno konačne bi specifikacije trebale ovisiti o okretnom momentu.

Unatoč dodatnoj snazi vjeruje se kako će Golf R420 (ime nije potvrđeno) nastaviti s dizajnom koji će ustvari skrivati njegov potencijal. Drugim riječima, mogli bi reći kako će se raditi o vuku u janjećoj koži, jer bi njegovu snagu trebali odavati decentniji aero kit, razni manji ukrasi, jedinstveni naplatci i sl. Dakle, veće promjene, u vidu snažnijih kočnica, dorađenog ovjesa, upravljača i sl, će se dogoditi ispod kože.

Na kraju recimo kako postoji mogućnost da Volkswagen premijerno predstavi ovaj model već ove jeseni u Frankfurtu, dok bi prodaja započela početkom 2016. Proizvodnja navodno neće biti ograničena na neki određeni broj, a očekuje se kako će u Njemačkoj stajati nešto manje od 50.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene