Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previsoki troškovi proizvodnje

Volkswagen odgodio lansiranje novog Phaetona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema navodima izvora Volkswagen je odlučio odgoditi početak proizvodnje, a time i lansiranje nove generacije modela Phaeton, a glavni razlog se krije u visokim troškovima proizvodnje.

 

Pročitajte i ovo PR Godina tigra Na hrvatske ceste stigao je jedan malo drukčiji tigar PR Model ID.4 GTX Novi ID.4 GTX

Točnije, Automotive News Europe tvrdi, pozivajući se na insjadere, kako je razvoj druge generacije luksuzne volkswagenove limuzine već završen i sve što je ostalo je započeti proizvodnju ovog automobila. Ipak to se neće dogoditi još neko vrijeme jer bi trenutni troškovi biti previsoki što je u suprotnosti s trenutnim volkswagenovim nastojanjima za povećanjem zarade upravo putem značajnog smanjenja troškova materijala, sklapanja automobila i sl.

Na kraju dodajmo kako trenutni Phaeton svom proizvođaču teško da je donio išta dobroga. Naime, riječ je o tzv. flashipu, odnosno predvodniku ponude koji se može pohvaliti vrhunskom kvalitetom i sl, no i o automobilu koji je, kako tvrde mnogi, "preskup za jedan VW".

Upravo je takvo razmišljanje rezultiralo time da je Phaeton trenutno najslabije prodavani Volkswagenu (oko 4.000 primjeraka u prošloj godini) koji svom proizvođaču navodno donosi gubitak od oko 28.000 Eura po svakom prodanom primjerku i sl. Mnogi se ustvari i čude što su u Volkswagenu uopće i odlučili razviti njegovog nasljednika.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene