Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultimativni Golf

Volkswagen blizu konačne odluke o proizvodnji modela Golf R400

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Volkswagena stiže vijest kako su vrlo blizu davanja konačnog zelenog svjetla za proizvodnju konceptnog modela Golf R400, koji je, podsjetimo, predstavljen prije skoro godinu dana na prošlogodišnjem pekinškom auto salonu i od tada ne prestaje priča kako bi se ovaj über Golf mogao naći na tržištu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h! Slika nije dostupna INSIDER Više nije tajna – ovo su svi Volkswagenovi modeli do 2022. godine

Sada je VW-ov tehnički šef Heinz-Jakob Neusser izjavio kako je proces donošenja odluke o proizvodnji došao u posljednju fazu, a čini se kako su mu u Wolfsburgu naklonjeni. Naime, Neusser kaže kako su dobre šanse da produkcijska izvedba ugleda svjetlo dana te da će, ako se to uistinu i dogodi, ta izvedba biti vrlo slična onoj studijskoj.

Drugim riječima, može se očekivati Golf s trima vratima i agresivnim aero paketom kojega će pokretati 4-cilindrični 2,0-litreni turbo motor snage 294 kW, odnosno 400 KS pri 7200 o/min i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm dostupnog između 2000 i 6000 o/min. Dakle, 100 KS snažniji i sa 70 Nm više okretnog momenta od standardnog Golfa R.

Također, ovaj bi automobil trebao težiti oko 1400 kg, biti opremljen ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, 19-colnim kotačima, imati 4Motion sustav pogon na sva četiri kotača, više različitih naprednih sustava pomoći vozaču, sportski interijer i do 100 km/h ubrzavati za oko 3,9 sekundi, dok bi mu najveća brzina bila tvornički ograničena na 280 km/h (Golf R je limitiran na 250 km/h).

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene