Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – najbolje mjesto na svijetu za promatrati zvijezde noću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prošle godine na istom mjestu, na Pebble Beachu predstavljen Vision Mercedes-Maybach 6, godinu danas kasnije stigao nam je konceptni primjerak bez krova. U Stuttgartu se nešto ozbiljno kuha...

Upravo završena prestižna izložba na poluotoku Monterey u Kaliforniji otkrila nam je viziju Mercedesa koja jednostavno fascinira. Nama se posebno svidjela jedna stvar, što tolika količina luksuz i alternativni pogon mogu ipak zajedno.

Kada bi se u budućnosti moglo vidjeti nešto ovako u ponudi Mercedesa?
Za sad nema nikakve potvrde kada bi Vision Mercedes-Maybach Cabriolet mogao krenuti na proizvodne trake, dok neka predviđanja govore kako je 2020. godina u kojoj će luksuz u automobilima dobiti novo značenje. Također, nije poznato hoće li automobil kada se pojavi biti proizveden u limitiranoj seriji.

Vision Mercedes-Maybach priča je za sebe, ali ima li pretka na kojeg se ugledao?
Ima, Maybach SW38 Roadster iz daleke 1938. Ne treba trošiti riječi na objašnjavanje što je taj model značio tada, dok je njegovih točno 5.000 mm u duljinu, manje za punih 700 mm od novog Visoina Cabrioleta.

Vision Mercedes-Maybach 6 tek treba doći, znači li to da će nuditi do sada standardne motore?
Ne, Nijemci su Vision osmislili kao električni automobil. Njegovi elektromotori omogućit će mu razvijanje snage od 550 kW (750 KS). Usprkos tolikoj snazi, neće izgubiti na autonomiji, pa će baterije smještene u podvozju automobila osigurati doseg preko 500 kilometara prema NEDC (više od 200 milja prema EPA). Sustav brzog punjenja također će razvijati, a to bi značilo da za svega 5 minuta punjenja može osigurati dodatnih 100 km dosega. Usporedimo li ovo s gotovo 8 desetljeća starim SW38 koji je nudio 140 KS iz 3,8-litrenog benzinskog motora i predstavljao vrhunac ponude, možemo shvatiti koliko su automobili samo napredovali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Nova Dacia Duster – modernizirana i atraktivnija što predstavlja mogući problem za sve kupce! Slika nije dostupna VRUĆI METAL Razgolićeni novi Porsche Cayenne u 29 slika otkriva koliko je zaista napredovao

Po čemu će biti poseban od svih drugih automobila kada se pojavi?
Njegove goleme dimenzije prate ništa manji kotači od 24 cola, a izgled ovog golemog dvosjeda u mnogome podsjeća na jahtu zalutalu na asfaltu. Unutrašnjost Vision Mercedes-Maybacha 6 bit će spoj digitalnih rješenja i naprednog tehnološkoga doba kojeg tek trebamo upoznati, kao i najfinije materijale koje će Nijemci ugrađivati za one najdubljeg džepa. Dizajnirana je kako bi predvidjela potrebe svojih putnika i pružila potrebne informacije i rješenja u realnom vremenu. Posjedovat će najnoviju generaciju biometrijskih senzora koji će bilježiti i zdravstveno stanje putnika.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene