Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brži od vjetra'

Vožnja s Pulićem u najbržem reli autu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav je osjećaj provozati se u najbržem reli automobilu na svijetu, provjerila je riječka ekipa Nove TV. Moćna jurilica Grande Punto 2000 stigla je iz Italije, a cijena mu se kreće između 300 i 700 tisuća eura.

Riječ je o vrhuncu tehnologije u reli utrkama. Bolid su na sprint reliju Opatija testirali naš automobilistički as Niko Pulić i njegov suvozač Bruno Šantić. Automobil postiže brzinu do 250 kilometara na sat, a do stotke mu treba manje od 4 sekunde. Oko 327 tisuće eura vrijedan primjerak bio je prava atrakcija na opatijskoj rivi.

Pročitajte i ovo Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu" Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

'Automobil je posljednja evolucija, ima kvatro pogon i sekvenciju 274 konja. Mislim da je fascinantna njegova stabilnost i ubrzanje. Po prvi puta sam uspio sjesti u bolid i prezadovoljan sam', komentirao je Niko Puljić.

Na svijetu ih ima 50

Ovakve jurilice i u svijetu su prava rijetkost i ima ih tek nešto više od 50. 'S obzirom na podlogu kada se miješa snijeg i kiša, mogu reći da su utisci fantastični i da sa svakim kilometrom napredujemo sve brže i brže', dodao je vozač Bruno Šantić.

Ovakav Punto vozi se na svjetskom reli prvenstu, a sljedeće će ga godine, ako pregovori prođu bez problema, voziti Niko Pulić na reli prvenstvu Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene