Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više sigurnosti i udobnosti

[VIDEO] Volvo predstavio novi koncept dječje auto sjedalice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovično k sigurnosti orijentiran Volvo je predstavio još jedan u nizu prijedloga povećanja udobnosti i sigurnosti putovanja, a ovaj put za najvažnijeg člana obitelji. Riječ je o novom konceptu dječje sjedalice službenog imena Excellence Child Seat.

 

Pročitajte i ovo Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju - 2 pojednostavljena vožnja Pet ljudskih navika i želja ujedinjenih u Volvo Sensus okruženju Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom sigurnost na prvom mjestu Volvo Intellisafe – Najsigurnije putovanje automobilom

Ukratko, ovu je sjedalicu moguće zarotirati prema natrag i zakočiti ju u tom položaju. Nadalje, ista je opremljena bočnim pretincima za ostavu raznih stvari, a ispod sjedala se nalazi veći izvlačni pretinac. Inače, Volvo je proizveo prvu dječju sjedalicu okrenutu prema natrag još 1964.

Nadalje, Šveđani preporučuju kako bi se djeca trebala barem do svoje treće ili četvrte godine voziti okrenuti leđima smjeru vožnje i to zbog neproporcionalne veličine i težine glave te zbog nedostatka snažnijih mišića u vratu.

Na kraju dodajmo i kako u Volvu smatraju da će ova vrsta sjedala, odnosno alternativne konfiguracije sjedenja u automobilima postati sve značajnije u skoroj budućnosti kako se pažnja automobilske industrije bude sve više okretala prema autonomnim vozilima.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene