Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Carevella

VIDEO: Vladarica klase bez pravih konkurenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko ste vjerni pratitelj Automotiva, onda vam je prilog o susretu pradjeda i praunuka morao ostati u sjećanju.

Bilo je to prije punih pet godina, kada smo u Jastrebarsko, na druženje s legendarnim kombijem, odvezli tada novu generaciju Volkswagenovog obiteljskog kombija.

Izvorni pradjed, popularni Bully, i danas je jedan od omiljenih kombi automobila, naravno, među ljubiteljima oldtimera. No nekada je bio najpopularniji novi auto - praktičan, pouzdan i cool, posebice u vrijeme Woodstocka i hippyija.

Te 2005., na susretu generacija, čudili smo se koliko su današnji automobili napredovali, ali time i smanjili prostor u kabini, postali kompliciraniji, znatno teži, rastrošniji i, mnogi će reći, bez imalo duše. Čista prijevozna sredstva. Sada ćemo provjeriti može li se isto reći i za potpuno novu generaciju praunuka, pardon, pra-pra-pra unuka.

Nova Carevella, u biti, donosi tek izgled posuđen s Golfa dok je sve ostalo manje-više isto. Jer prave potrebe za promjenom nije ni bilo. Caravella je, naime, vladarica klase, bez pravih izravnih konkurenata.

Kada smo govorili o Bullyju i nevjerojatnoj ponudi prostora, Volkswagen već duže vrijeme obiteljski kombi model nudi i s povećanim međuosovinskim razmakom i, jasno, povećanom ukupnom duljinom. Upravo je takav naš testni model koji se razmeće s 3,4 metra razmaka između kotača, uz duljinu od 5,3 metra. Da, ogromno, no u vožnji uopće nemate taj dojam. Ok, auto je velik, no manevrirati njime uopće nije problem. Dapače, i oni nenavikli na ekstra gabarite, ubrzo će savladati tehniku. Pogled u kabinu dovoljno govori. Mjesta ima u izobilju, kako za putnike tako i za njihovu prtljagu. Primjerice, sportska momčad će se ovdje izvrsno smjestiti.

Testni model predstavlja osnovnu ponudu s paketom Trendline, a to znači ručno otvaranje stakla i slične ne-luksuzne detalje. No, to je ipak u drugom planu. Bitnije je ovdje reći kako je Caravella iznimno udobna, ergonomski savršeno riješena, s naglaskom na mjenjaču, te svakako zaslužuje našu preporuku. Jedino što bi moglo zasmetati – TDI motor sa svega 105 konja.

Naime, ukoliko se u kabinu smjesti cijela sportska momčad plus prtljaga, onda bi Caravella zasigurno izgubila dah. U svemu ostalom, čista petica za novi 'narodni' mini autobus s licem Golfa. Sigurni smo kako bi i pra-pra-djed s početka priče bio zadovoljan.

Emisiju Automotiv pratite nedjeljom ujutro na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene