Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majstor tehničkih rješenja iz Japana

VIDEO: Vladar zavoja koji se najbolje osjeća izvan ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svojoj je trećoj generaciji Subaruov model Forester doživio transformaciju iz povišenog karavana u punokrvni SUV.

U biti, s dizajnerskog aspekta, novi Forester nema gotovo nikakvih dodirnih točaka s prethodnikom. Izgled je potpuno izmijenjen i Japanci ovim modelom hvataju korak s etabliranom SUV konkurencijom. No, koliko je osvježenje bilo potrebno i poželjno, sigurni smo kako postoji i druga strana koju je novi Forester iznenadio. Naime, popriličan broj kupaca je tražio baš onakav automobil – jedinstven po svojoj koncepciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "NE ODGOVARA POTREBAMA" Novi ravnatelj Plitvičkih jezera ekspresno povukao sporni natječaj za kupnju luksuznog terenca Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona

Sve u svemu, novi je 'šumar' 7.5 centimetara dulji od prethodnika, s novom platformom čiji je međuosovinski razmak produžen za čak 9 centimetara. To znači kako su putnici na stražnjoj klupi dobili osjetno veći komfor. Nadalje, automobil je povišen za 11 centimetara, dakle, postao je tipičan SUV, ali je i osigurao višu, odnosno udobniju i pregledniju sjedeću poziciju. Uređenje unutrašnjosti ne nudi ništa spektakularno. Dapače, i preobična je za jedan potpuno nov, moderan automobil. Primjerice – nije nam jasno čemu veliki pokazivač količine goriva. S druge strane, za prostranost i udobnost nemamo nikakvih zamjerki. Forester je vrlo udoban ali i vrlo brz, kada treba.

Zasluga je to poznatog pogona na sve kotače koji funkcionira besprijekorno. Forester je pravi vladar zavoja – brz i siguran, dok su off-road ili snijeg za njega okruženje u kojem se najbolje osjeća. Ispod poklopca – dizelaš, donedavno nezamislivo za ovaj japanski brend. Ovaj smo motor već predstavili, pa ćemo istaknuti kako zaslužuje visoke ocjene, prvenstveno jer nema tipičnih vibracija, a i zvuk mu nije dizelaški. 147 konja i 350 Nm okretnog momenta bez problema pogone Forestera, uz prosječnu potrošnju od zadovoljavajućih 7,2 litre.

Zaključno, Forester je vrlo dobar automobil. Ne impresionira vanjskim izgledom niti uređenjem unutrašnjosti, ali je zato majstor tehničkih rješenja. Na zadovoljstvo onih kupaca koji traže upravo to.

Emisiju Automotiv možete gledati u jutarnjem terminu na Novoj TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene