Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivi i bolji

VIDEO: U LA predstavljeni automobili i za europske kupce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na auto salonu u Los Angelesu predstavljeno je nekoliko modela zanimljivih i europskim kupcima.

Najvažniji je svakako novi BMW serije 6 Cabrio. U odnosu na prethodnika, novi je big-size kabriolet narastao za 7,4 centimetara te je sada dugačak impresivnih 4,9 metara. Uz to je i proširen te zajedno sa širim tragom kotača i potpuno novim dizajnom stražnjih svjetala kreira impresivnu pojavu. Krov je i dalje platneni što smatramo znatno elegantnijim rješenjem u odnosu na CC modele. U početku će se nuditi redni šesterocilindraš sa 320 i V8 sa 407 konja. Također, BMW uvodi i upravljanje na sva četiri kotača.  Nova šestica cabrio u salone stiže sredinom godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi svjetski luksuzni kompaktni SUV kabriolet [VIDEO] Predstavljen Range Rover Evoque Convertible Slika nije dostupna Adio, puževi! Kao u vicu: Tip u Golfu jedinici ismijao 'brze i žestoke' momke u Nissanu i Porscheu

Mercedesov novi CLS smo već upoznali u Parizu ,no ne i AMG verziju. Amerikanci su tako imali čast prvi vidjeti novi šminkerski coupe u punoj ratnoj spremi. Umjesto visokoturažnog 6,2 litrenog osmaka, ovdje je sada novi 5,5 litreni V8 biturbo, sa 525 konja i 700 Nm. Uz opcijski paket snaga može porasti i na 557 konja te čak 800 Nm. Tada je CLS sposoban pojuriti čak 300 km/h. Vrata, poklopac motora i blatobrani su od aluminija, a posebne mat boje će vjerojatno biti omiljene među svjetskom elitom. Prve isporuke novog CLS-a 63 AMG počinju u ožujku.

Cayman dobiva R verziju

Obilje sporta, kao uvijek, nudi i Porsche. Ovaj puta riječ je o Caymanu koji dobiva najjaču, R verziju. Automobil je 55 kilograma lakši i 10 konja snažniji od modela Cayman S. Prenesno u brojke, Cayman R razvija 330 konjskih snaga. Ubrzanje od 0-100 traje svega 5 sekundi. No, može i brže. Ukoliko kupac naruči i Sport Chrono Paket, ubrzanje će trajati samo 4,7 sekunde. Najveća brzina iznosi 282 km/h.  Ovjes je dodatno učvršćen, karoserija snižena za 20 milimetara, a tu je i fiksni stražnji spojler.  Cayman R će biti dostupan od veljače iduće godine. Cijena u Njemačkoj iznosi 70.000 eura.

Land Rover je predstavio Evoque, u verziji s pet vrata. Zajedno s coupe modelom, obiteljski Evoque na tržište stiže krajem ljeta, a mi se već sada kladimo kako će najmanji Land Rover postati pravi trend seter u klasi kompaktnih SUV-ova.

No, što onda reći na Nissanov model. Nissan se odlučio na hrabar potez te prvi na svijetu nudi SUV-kabrio. Murano CrossCabriolet ima četiri sjedala, platneni krov, zbog čega je znatno smanjen prtljažnik te poznati V6 motor sa 265 konja. Prodaja u Americi počinje već početkom godine, a u Europi, nažalost, nikada.

>> Pariz: Automobili od kojih zastaje dah

I za kraj posve netipičan automobil za Amerikance. Naime, s malenim Fiatom 500, talijanska se kompanija ponovo vraća na američko tržište. Da li će simpatični Fiat uspjeti zaintrigirati Amerikance, ostaje da vidimo.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene