Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajvanski Kymco

VIDEO: Super 8 osvojit će vas hitrim reakcijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tržištu postoji više vrsta skutera no najnapućeniji segment je onaj sportski. Logično, jer se većina kupaca odlučuje prvenstveno za takve, atraktivne modele. U biti je riječ o osnovnoj koncepciji skutera, ali s dizajnom kojeg karakterizira intenzivna kombinacija boja.

Svog predstavnika u toj klasi već duže vrijeme ima i tajvanski Kymco. Riječ je o modelu Super 8 koji se nudi u dvije izvedbe, odnosno s dva motora – od 50 i 125 kubičnih centimetara. Mi smo na testu imali jači model. Super 8, za razliku, od pojedinih konkurentskih modela, njeguje klasičnu koncepciju s ravnom podnicom. Dakle, ovdje je slobodan prostor za noge, što je puno udobnije rješenje, a, isto tako, ravna, otvorena podnica uvijek dobro dođe za prijevoz manjih vrećica, ruksaka i sličnog. Naravno, tu je i spremnik ispod sjedala, dovoljan za jet kacigu. Jednocilindrični motor od 125 kubika može se pohvaliti sa čak devet i pol konja. Uz okretni moment od 9 Nm, Super 8 se bez problema nosi i s dvoje putnika ili sa zahtjevnijim uzbrdicama. Ubrzanja su odlična, jednako kao i najveća brzina, nešto manja od 100 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna odluka Ani Knežević osam mjeseci zatvora Slika nije dostupna 'Muscle car' s 800 KS Shelby GT500 Super Snake

Super 8 ima kotače veličine 14 inča. Unatoč tome, udobnost je na visokoj razini, no ono što je važnije kupcima sportskih modela, jesu hitre reakcije koje ovaj skuter bez problema izvršava. Što se tiče kočnica, sprijeda je smješten disk promjera 240 milimetara dok se straga nalazi bubanj. Za ovaj Kymco Super 8 treba izdvojiti 16 i pol tisuća kuna. Obzirom na poslovičnu kvalitetu tajvanske kompanije te odlične performanse, cijena je i više nego prihvatljiva.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene