Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački štih

[VIDEO] Renault predstavio svoju novu limuzinu Talisman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko teasera Renault je napokon i služeno predstavio svoj novi limuzinski model pod nazivom Talisman koji zamjenjuje modele Laguna i Latitude.

 

Pročitajte i ovo PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa" Carlos Ghosn (Foto: AFP) Vodio i Nissan Dao ostavku iz zatvora: Carlos Ghosn više nije na čelu francuskog Renaulta

Riječ je dakle o limuzini srednje veličine koja se temelji na CMF platformi koja će donijeti niz prednosti ovom automobilu u odnosu na njegove prethodnike, no vrijedi spomenuti i novi, odvažniji i moderniji dizajn koji će zasigurno privući veći broj kupaca.

Konkretnije, ovaj je automobil dugačak 4,85 m, širok 1,87 te visok 1,46 m, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2,81 m, a zapremina prtljažnika 608 l, dok mu je stražnja klupa preklopiva u omjeru 60 naprema 40.

Ovaj je model opremljen s LED prednjim i stražnjim svjetlima te svjetlima za dnevnu vožnju. Pored njih ističu se mnogi drugi detalji vanjskog dizajna čiju bi izvedbu trebali vidjeti i na novoj generaciji modela Megane.

Unutrašnjost je očito inspirirana onom modela Espace, a unutar putničke kabine se nalazi i 25 l ostavnog prostora. U Renaultu ističu kako je 262 m prostora za noge među najvećima u klasi, a isto vrijedi i za 855 mm prostora za glavu. Oni smješteni sprijeda će moći uživati u prednjim sjedalima koja su pomična u deset smjerova, grijana i u području naslona te s masažnom funkcijom, kao i sa šest pamtljivih položaja. Prednja sjedala su pomična u deset smjerova, a moguće je memorizirati do šest omiljenih pozicija sjedenja.

Ulazna izvedba će imati 4,2-inčni središnji zaslon, a više izvedbe će biti opremljene 8,7-inčnim zaslonom kao dijelom R-Link 2 infotainement sustava koji će biti moguće upariti s Bose surround sustavom s trinaest zvučnika.

Talisman će biti dostupan u benzinskim izvedbama 1.6 TCe 150 i TCe 200 koje će biti opremljene samo sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačima s dvije spojke, dok će dieselsku ponudu činiti 1,6-litreni turbodiesel u izvedbama snage dCi 110 i dCi 130. One će biti standardno opremljene sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će spomenuti 7-stupanjski automatik biti dio opcijske opreme. U ponudi će se naći i 1.6 dCi 160 bi-turbo koji će biti uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Prilikom lansiranja kupcima će biti dostupna i posebna Initiale Paris verzija koja će od ostatka ponude razlikovati vizualno i bogatijom opremom. U Renaultu su posebno istaknuli kako je prilikom razvoja i proizvodnje ovoga automobila posebna pažnja stavljena na stvarnu i percipiranu kvalitetu automobila, što će uz bogatu sigurnosnu i infotainment opremu smatraju Francuzi biti jedan od snažnih aduta protiv njemačke konkurencije.

Prvi javni nastup se očekuje u Frankfurtu, a prodaja će započeti nedugo zatim.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene