Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći Captur

[VIDEO] Renault predstavio svoj novi crossover - Kadjar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault je objavio prve podatke, fotografije te video zapis svog novog crossovera, odnosno modela Kadjar.

 

Pročitajte i ovo Tjedan dana vozila sam Renault Zoe električno vozilo Stvoren za grad Tjedan dana vozila sam gradski automobil koji ne zagađuje okoliš, kočenjem štedi energiju i čuva budžet PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa"

U osnovi Kadjar je crossover C segmenta koji se s tehničke strane temelji na jednoj od najvećih uspješnica Renault-Nissan alijanse, dakako riječ je o nissanovom Qashqaiju i CMF platformi, dok mu je kao uzor, kada je riječ o dizajnu, poslužio manji brat Captur. Renaultova službena priopćenja navode kako se Kadjar ističe svojim sportskim karakterom i rafiniranošću, a sve bi mu to trebalo pomoći da nadvisi nezavidne rezultate svog prethodnika Koleosa.

Dimenzije ovog modela iznose 4450 x 1840 x 1600 što Kadjara čini većim od Qashqaija u svim smjerovima, a tu je i prtljažnik zapremine 472 l, odnosno 42 l više od Qashqaija. Recimo i kako je stražnja klupa preklopiva u omjeru 60 naprema 40, a unutar putničke kabine će poslužiti i 30 l prostora za ostavu.

Vanjština i interijer su dakle inspirirani Capturom, no u odnosu na njega djeluju zrelije, ipak je ovdje riječ o modelu iz višeg segmenta, a proizvođač se kod interijera posebno pohvalio kvalitetom upotrijebljenih materijala, završnom obradom i izradom. Također, tu je i multimedijski sustav R-Link 2 sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, a njime, odnosno sustavima navigacije, telefona, radija i raznim aplikacijama se može upravljati i putem glasovnih naredbi.

Motorizacija za sada nije poznata, no očekuje se ponuda motora vrlo slična onoj u Qashqaiju, uključujući benzinske 1.2 DIG-T snage 115 KS te 1.6 DIG-T snage 150 KS, kao i dieselski 1.5 dCi snage 110 KS te 1.6 dCi snage 130 KS. Također, stop-start sustav će biti dio standardne opreme, a kupci će moći izabrati između izvedbi s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, a kod potonjeg vozač će moći izabrati između tri načina vožnje: Auto, Lock i 2WD. Recimo i kako je podnica ovog automobila od podloge udaljena 190 mm, a prilazni i izlazni kut mu iznose 18, odnosno 25 stupnjeva.

Službena premijera će biti održana sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu, a prve isporuke na europskim tržištima se očekuju tijekom ljeta. Ostala će na red doći nakon toga. Do ženevske premijere bi trebali biti objavljeni potpuni podaci, a cijene će biti poznate bliže datumu lansiranja.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene