Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produkcijska izvedba sljedeće godine

[VIDEO] Renault predstavio konceptni pickup Alaskan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski je proizvođač predstavio najavnu studiju pickup modela koja će nositi naziv Alaskan. Kažemo, najavnu studiju jer je produkcijska izvedba izravno temeljena na ovom konceptu, koja će se prodavati na raznim svjetskim tržištima, već potvrđena za sljedeću godinu.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka PR NOVOSTI IZ RENAULTA Renaultova električna vozila

Alaskan je automobil koji bi podjednako trebao zadovoljiti i poslovne i privatne korisnike, odnosno biti vozilo pogodno za svakodnevnu upotrebu. Dakako, riječ je o vozilu koje se temelji na nissanovoj Navari i produkcijska će mu izvedba još više nalikovati nissanovom pickupu. Konceptni model karakteriziraju atraktivniji dizajn, izraženiji lukovi blatobrana, veliki 21-colni kotači, full LED osvjetljenje, razni ukrasi i sl.

Veliki sanduk će bez poteškoća prihvatiti brdske bicikle, opremu za kampiranje, daske za surfanje, itd. Dostupna je i paleta dodatne opreme za kampiranje (obloge za sanduk, poklopci, itd.). Od tehničkih detalja za sada se zna samo kako mu je nosivost više od jedne tone te kako ga pokreće uzdužno postavljeni 4-cilindrični bi-turbo dieselski motor obujma 1,6-litara.

Snaga mu nije poznata, jer proizvođač samo navodi kako se radi laganom pogonskom stroju koji jamči iznimna ubrzanja te najnižu potrošnju goriva u klasi i male emisije ugljičnog dioksida, no u modelu Master ovaj pogonski stroj razvija snagu od 165 KS i najveći okretni moment od 380 Nm.

Produkcijska izvedba će biti sličnih dimenzija te nosivosti poput ovog koncepta. Također, bi će dostupno više karoserijskih verzija i različitih pogonskih opcija kako bi se zadovoljile najrazličitije potrebe potencijalnih kupaca.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene