Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji Talisman

[VIDEO] Renault najavio frankfurtsku premijeru za novi Mégane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako smo i ranije najavili Renault će na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti novu generaciju modela Mégane.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turbo užitak! [TEST] Renault Mégane Coupé R.S. 265 Slika nije dostupna Napredak je u dopadljivosti VIDEO: Novi Megane CC Dinamique

Francuski je proizvođač za sada objavio nekoliko, ovdje priloženih službenih fotografija i kratki video zapis svog aduta u C segmentu, no tehnički detalji za sada većinom ostaju nepoznati.

Konkretnije, Renault je službeno potvrdio tek kako će novi Mégane biti 25 mm niži od svog prethodnika, dok je trag kotača proširen za 47 mm sprijeda i 39 mm otraga. Međuosovinski je razmak povećan za 28 mm, što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora u stražnjem djelu vozila.

Također, službeno je potvrđeno i kako će odmah prilikom lansiranja ovog automobila biti ostupna i njegova GT izvedba koja će se od standardne razlikovati 18-colnim Renault Sport naplacima, novom Iron plavom bojom, drugačijim prednjim branikom s većim otvorom za hlađenje, dorađenom maskom, posebnim kućištima retrovizora, stražnjim difuzorom, raznim ukrasima i sl.

Općenito što se izgleda tiče novi je Mégane manja verzija većeg Talismana, koji će također u Frankfurtu imati svoju svjetsku premijeru, a vrijedi to i za vanjštinu i za interijer. S obzirom kako je nasljednik Lagune za svoj dizajn za sada dobio samo pozitivne kritike izgled novog Méganea je također za pohvalu.

Ponuda motora još uvijek nije potvrđena, no očekuje se kako će uključivati sljedeće benzinske i dieselske izvedbe:
• 0.9 TCe; 90 KS, 135 Nm; ručni 6-stupanjski mjenjač
• 1.2 TCe; 130 KS, 205 Nm; automatski EDC6 (moguć 6-stupanjski ručni)
• 1.6 TCe; 150 KS; ručni 6-stupanjski mjenjač
• 1.6 TCe; 200 KS, 260 Nm; automatski EDC7
• 1.8 TCe; 280 KS (Mégane RS)

• 1.5 dCi; 95 KS, 245 Nm; ručni 6-stupanjski mjenjač
• 1.5 dCi; 110 KS, 260 Nm; ručni 6-stupanjski mjenjač
• 1.6 dCi; 130 KS, 320 Nm; ručni 6-stupanjski mjenjač
• 1.6 dCi; 160 KS, 380 Nm; automatski EDC6

Na kraju dodajmo kako bi nakon hatchbacka uskoro na tržište bi trebala stići i njegova praktičnija karavanska izvedba. Potpuna online premijera se očekuje uskoro, dok će se šira javnost osobno moći s ovim automobilom upoznati u Frankfurtu sljedećeg tjedna.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene