Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Teslu

[VIDEO] Porsche predstavio fantastični koncept Mission E

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je priredio pravo iznenađene za frankfurtski auto salon. Naime, stuttgartski je proizvođač automobila premijerno predstavio električni konceptni model Mission E, a nije dugo trebalo da ga razni svjetski mediji opišu kao "porscheov udar na teslin Model S" jer u osnovi Mission E je upravo to. Odgovor na Model S o kojem smo u posljednje vrijeme često mogli čuti razne glasine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač teško ozlijeđen Svjedokinja o nesreći na Cresu: "Prelazili su nas Porschei, njih 5-6. Išli su 200 na sat, mislili smo da je čovjek mrtav" Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom

Iako je ovdje riječ samo o konceptnom automobilu ne treba sumnjati kako u narednih par godina, ako ne i prije možemo očekivati dolazak ovog automobila na tržište. Naime, poput Modela S ovo je snažna električna limuzina. Pokreće ga pogonski sklop s dva električna motora snage veće od 600 KS, a autonomija mu navodno iznosi preko 500 km.

Pogon je na sva četiri kotača, a tu je i sustav upravljanja na sva četiri kotača, kao i sustav raspodjele okretnog momenta. Performanse su na zavidnoj sportskoj razini, odnosno za ubrzanje do 100 km/h ovom je modelu potrebno svega 3,5 sekundi, a do 200 km/h za manje od 12 sekundi. Još više očarava podatak kako je za punjenje njegovih baterija na 80% kapaciteta potrebno svega 15 minuta.

Navodno je za takav rezultat zaslužna inovativna 800-voltna tehnologija što je dvostruko više od sadašnjih električnih modela. Daljnje prednosti su u manjoj masi i obujmu električnog sustava. Uz porscheov Turbo Charging sustav punjenja za autonomiju od 400 km je dovoljno spomenutih 15 minuta, no punjenje se može obaviti i putem 400-voltnog punjača, kao i putem sustava indukcijskog punjenja.

Dizajn vanjštine je prepoznatljiv, no svjež i odvažan. Najistaknutiji detalji su laserska prednja svjetla, stražnj svjetlo koje se proteže cijelim stražnjim krajem, inovativno dizajnirani kotači, pomično stražnje krilo te tzv. suicide stražnja vrata. U unutrašnjosti se nalaze četiri zasebna sjedala, nema klasičnih prekidača, a svime se upravlja i sve se informacije od automobila dobivaju putem nekolicine OLED ekrana ispred vozača i suvozača, kao i između njih.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene