Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko za detalj

VIDEO: Od Mercedesa napravio Rolls Royce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerovali ili ne, ako kupite Mercedesa, od njega možete napraviti Rolls Roycea. Kako? Pogledajte kako je to učinio kazahstanski mehaničar Ruslan Mukanov.

Taj 24-godišnjak, s pravom se može nazvati auto-čarobnjakom, jer pretvoriti Mercedes 124 iz 1986. godine u legendarni Royceov Phantom, nije nimalo lak zadatak. 'Gledao sam oblik Mercedesa 124 i preko njega sam nacrtao obrise Rolls Royceovog Phantoma. Sve linije, zadnji dio automobila, dio bočnih dijelova, čitav krov, sve to kopira Rolls Royce', pojasnio je Mukanov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Phantom Experimental Electric (EE) Stiže prvi električni Rolls-Royce Slika nije dostupna Povodom 100. obljetnice Parada Rolls Roycea u centru Londona

Ideju za preradu starog Mercedesa, dobio je nakon što je uočio sličnosti između dva modela, a u planu ima i dodati osobni dodir, kako bi ovaj sada već jedinstveni automobil, učinio još više jedinstvenim. 'Ne želim mu na poklopac motora staviti standardni znak Rolls Roycea, već kazahstanskog orla, kojeg imamo i na našoj zastavi', istaknuo je.

Ponudili mu 20.000 dolara za unikat

Susjede je oduševio, a jedan od njih ima istog Mercedesa, samo što nikad nije niti pomislio, kako u njemu čuči prestižni Rolls Royce, za one mehaničare, s vizijom i smislom za detalje. Mukanov uživa u pozornosti, koju njegov automobil privlači te kaže kako ljudi znaju i vrištati od veselja i zaplesati kad vide njegovu novopečenu luksuznu limuzinu. Dobio je i prve ponude za prodaju unikatnog Mercedes-Roycea, u visini od 20.000 dolara, a pomislio je kako bi mogao napraviti i još jednu kopiju. Ipak, policija ga je brzo upozorila kako bi time prekršio zakon, jer preinake nisu napravljene uz blagoslov tvrtke Mercedes.

No, za osobnu uporabu, može proći pa će Mukanov još dugo vremena, vjerojatno biti Kazahstanac s Rolls Royceom u trošnoj i neuglednoj garaži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene