Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći i zreliji automobil

[VIDEO] Novi Volkswagen Tiguan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je na frankfurtskom auto salonu predstavio novu generaciju modela Tiguan, kojoj će pripasti čast da bude prvi SUV ove grupacije temeljen na modularnoj MQB platformi.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manjeg i većeg Volkswagen potvrdio dva nova crossovera Slika nije dostupna Velika potražnja FOTO: Redizajnirani VW Tiguan

Također, ovaj će se automobil svojoj konkurenciji, u odnosu na svog prethodnika, suprotstaviti sa zrelijim pristupom dizajnu, rafiniranijim dojmom, većom ponudom prostora i bogatijom opremom te lakšom masom i ekonomičnijom motorizacijom.

Konkretnije, novi će Tiguan biti otprilike pedesetak kilograma lakši, 60 mm duži, 30 mm širi te 33 mm niži, dok je međuosovinski razmak narastao za 77 mm i sada iznosi 2681 mm. Rezultiralo je to povećanjem ponude prostora u unutrašnjosti putničke kabine, posebno na stražnjoj klupi koja je dobila 29 mm dodatnog prostora za koljena i sl.

Inače, stražnja je klupa pomična i to za 180 mm uzdužno. Kada su pomaknuta u potpunosti prema natrag zapremina prtljažnika iznosi 520 l (+50 l u odnosu na prethodnika), a ako ih se pomakne u potpunosti prema naprijed tada ista raste na 615 l. Preklapanjem naslona pak obujam prtljažnika može narasti na 1665 l.

Krajem iduće godine bi se na pojedinim svjetskim tržištima trebala pojaviti i izvedba s produljenim međuosovinskim razmakom, a ta verzija će vjerojatno biti dostupna i sa sedam sjedala.

Europsku će motorizaciju činiti četiri benzinska TSI i četiri dieselska TDI pogonska stroja. Svi će ovi motori zadovoljavati Euro 6 norme, a prosječna će im ekonomičnost biti 24% veća u odnosu na prethodnu generaciju. Točnije, TSI motori će biti dostupni u izvedbama snage 125 KS, 150 KS, 180 KS i 220 KS, dok će dieselaše zastupati verzije snage 115 KS, 150 KS, 190 KS i na kraju 2.0 bi-turbo snage 240 KS.

Nadalje, novi će Tiguan biti dostupan s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Ova potonja će biti dostupna sa snažnijim motorima te će dolaziti s nešto višom podnicom kao i novim 4Motion Active Control sustavom koji će omogućivati vozaču detaljnije podešenje rada pogona na sva četiri kotača. Sve će verzije biti moguće naručiti s off-road prednjim krajem koji će omogućiti veći pristupni kut od standardne verzije (s 18,3 na 25,6 stupnjeva). Recimo i kako će novi model moći vući teret mase do 2.500 kg.

Među novim sustavima pomoći vozaču posebno se ističe sustav automatskog kočenja nakon sudara kao i Front Assist ambient sustav nadzora sa sustavom automatskog kočenja pri manjim brzinama i sustava prepoznavanja pješaka kao standardnom opremom. Oprema interijera je također bogatija, a kupcima će biti dostupan i R-Line paket.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene