Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za razliku od europskih SUV-a

VIDEO: Novi Land Cruiser nije šminker!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na spomen Toyote, nama Europljanima prvo na pamet pada Corolla. No u drugim dijelovima svijeta, uz ikonu Corollu, mnogi će vam kao topa ispaliti, Land Cruiser. Ništa čudno, jer moćni je terenac u Toyotinoj ponudi prisutan čak 60 godina.

U nepristupačnim terenima i pustinjama Azije, pojava tridesetak i više godina starog Land Cruisera nije ništa neobično. Stroj je to za najteže zadatke, po mnogima jedna od rijetkih živućih legendi u svijetu automobila. Stoga je svaki susret s testnim Land Cruiserom poseban. I u potpuno novom ruhu, masivni je Japanac ostao vjeran izvornoj koncepciji. Riječ je o jednom od rijetkih preostalih terenaca koji, doduše, nudi i luksuz, ali to ipak ne čini poput sveprisutnih europskih SUV-ova. Mnogi će u tome naći negativan predznak, što na koncu i potvrđuju prodajne statistike koju se debelo na strani šminkerskih SUV-ova, no Land Cruiser definitivno ima svoje poklonike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUV PEUGEOT 3008 & 5008 Stvoreni da predvode Slika nije dostupna "NE ODGOVARA POTREBAMA" Novi ravnatelj Plitvičkih jezera ekspresno povukao sporni natječaj za kupnju luksuznog terenca

Ipak, mišljenja smo kako su se Japanci trebali više potruditi kada je dizajn u pitanju. Prethodnik je, naime, izgledao osjetno bolje, pa iako nam je jasno da se ovdje bježi od pomodne, blještave figure, ipak se to moglo odraditi atraktivnije. I izgled unutrašnjosti ostavlja isti dojam, no luksuza ni po čemu ne manjka. Koža, čvrsti, fino obrađeni materijali, a tu je i sedam sjedala – dakle, neće biti problema niti za veću obitelj. Zanimljivo, sjedala u trećem redu sklapaju se električnim putem. To još nismo vidjeli. Land Cruiser je dugačak 4,7 metara te težak dvije i pol tone. Konkurencija sa sličnim karakteristikama niti ne pomišlja suočavati s četverocilindričnim motorom, no Japanci misle drugačije.

Veliki D-4D dizelaš je zapremine tri litre i razvija 173 konja. Važniji je ovdje okretni moment od 410 Nm, no dojma smo kako je Land Cruiser ipak pretežak i prevelik za ovakav motor. On nedvojbeno izvrsno služi na terenu, gdje se traži silna moć velikog, nisko-turažnog motora, no na cesti bi stvar puno bolje izgledala s dva cilindra više. Automatskom mjenjaču s pet stupnjeva prijenosa, nismo našli manu. Ubrzanje do stotke traje 12 sekundi, a najveća brzina ne prelazi mršavih 175 km/h. Potrošnja na testu kretala se oko 13 litara i tu konkurencija također može bolje. No, ono što Land Cruiser čini bolje od većine je terenska vožnja. Uz vrhunski pogon tu su i reduktor te blokada stražnjeg diferencijala. Nadalje, tu su i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici te sustav koji sprječava neželjeno klizanje na nizbrdici.

Konačno, Toyotinu legendu u ovakvom izdanju treba platiti 480 tisuća kuna. Iako usporedba s ostalim SUV-ovima iz segmenta nema smisla, treba istaknuti kako je Land Cruiser u odnosu na njih relativno jeftin. Ali je i daleko manje atraktivan i dolazi s 4 cilindra. Za mnoge, Land Cruiser ovdje gubi, no za one koji traže istinski terenac s visokom razinom luksuza, onda je ovaj Japanac svakako bolji izbor.

Emisiju Automotiv pratite nedjeljom ujutro na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene