Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bugatti Veyron 16,4 Super Sport

VIDEO: Nedodirljivi kralj brzine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugatti Veyron je, još jednom, dokazao kako je najbrži automobil serijske proizvodnje u svijetu te kralj ceste.

Iz Bugattija je stigla vijest kako je njihov narančasto-crni Veyron 16,4 Sport dosegao maksimalnu brzinu od 431 kilometar na sat. 'Pomislili smo kako bi mogao dosegnuti maksimalnu brzinu od 425 kilometara na sat, no uvjeti na cesti bili su savršeni i postigli smo puno više', istaknuo je glavni inženjer Wolfgang Schreiber, prenosi Wired.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva noviteta Novosti iz Bugattija - Sprema se Speedster, a potom nasljednik Veyrona Slika nije dostupna Hibridni pogon Bugatti Veyron - Nasljednik s 1500 KS?

Za upravljačem Veyrona sjeo je test vozač Pierre Henri Raphanel i 'nagazio' ga, sve dok se nije kretao 120 metara u sekundi, odnosno 7,24 kilometara na minutu, ili nevjerojatnih 431 kilometar na sat. maksimalna brzina zapravo je prosjek dviju izmjerenih brzina, 428 km/h uz vjetar te 434 km/h niz vjetar. To je ujedno bilo i više nego dovoljno da se preuzme titula najbržeg automobila od Shelby Super Cars-a i Ultimate Aero-a, koji je držao rekord od 412 km/h.

Bugattijevog Veyrona pogoni 'zvijer' od 16 cilindara i četiri velika turbo punjača i hladnjaka. Veyronova mašina proizvodi nevjerojatnih 1200 konjskih snaga, a karoserija mu je napravljena od čvrstih i super laganih karbonskih vlakana. Ipak, u Bugattiju tvrde kako će maksimalnu brzinu ograničiti na 415 km/h 'kako bi se zaštitile gume'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene