Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Državni poticaji

VIDEO: Najprodavaniji automobil u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zbirnim rezultatima prodaje automobila, Golf se vratio na čelno mjesto ljestvice najprodavanijih automobila u Europi, koje mu je u ožujku preotela Fiesta. Uz to, Volkswagen ostaje najprodavanija marka u Europi.

Fiesta i dalje bilježi porast prodaje, no niti to joj nije bilo dovoljno da prestigne Golfa. Iza dva glavna rivala najviše su kupaca pridobili Corsa, Punto, Peugeot 207, zatim Polo, koji je zabilježio rast od 17.3 posto te Fiat Panda, s rastom od izvanrednih 56.8 posto.

Pročitajte i ovo Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Svi su bili složni Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial na Srđu: "Predugo smo čekali" Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Borba se vodi na sudovima Protivnici projekta osudili nove dozvole za golf na Srđu: "Ovo je rezultat pritiska kojeg na Vladu stavlja investitor"

Odlični rezultati uglavnom su posljedica uvođenja novih državnih poticaja u zemljama koje to dosad nisu primjenjivale. No, kako mali automobili bilježe dobre rezultate, istovremeno treba istaknuti kako je ukupna prodaja u travnju, u odnosu na prošlu godinu, pala za 12 i pol posto. S tim rezultatom, od početka godine, prodaja u Europi bilježi pad od 15 i pol posto.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene