Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 3 do 5 zvjezdica

[VIDEO] Najnoviji rezultati Euro NCAP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija za testiranje sigurnosnih značajki automobila, Euro NCAP danas je objavila rezultate šest novih Crash-testova. Točnije, riječ je o pet automobila koji ranije nisu bili podvrgnuti testu te ponovljenom testu renaultovog modela Mégane.

 

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Nova generacija škodinog kompakta Fabije, osvojila je izvrsnih 5 zvjezdica čemu su pridonijeli i napredni sustavi aktivne pomoći vozaču. Euro NCAP izdvaja sustav Multikolizijske kočnice, a tu je i serijski ESP.

Luksuzna električna limuzina, Tesla Model S, očekivano je ostvarila maksimalni rezultat od 5 zvjezdica. Automobil, čija cijena s davanima na njemačkom tržištu počinje od 65.740 Eura, serijski je opremljen s četiri zračna jastuka i zračnim zavjesama, ESP sustavom (koji nije moguće isključiti), sustavom upozorenja o napuštanju vozne trake, aktivnim poklopcem motora itd.

Najlošiji rezultat na posljednjim testiranjima Euro NCAP-a ostvario je maleni suzukijev model Celerio. U izvješću se navodi da je od pomoćnih sigurnosnih sustava automobil opremljen tek ESP-om te s četiri zračna jastuka. Iako niti na jednom području zaštite Celerio nije drastično podbacio, cijeli niz manjih zamjerki Euro NCAP-a oduzeo mu je vrijedne bodove te je ovaj Suzuki osvojio tek 3 zvjezdice.

Nissan Pulsar, model iz C segmenta koji bi se sljedeće godine mogao pojaviti i na našem tržištu, ostavrio je najviših, pet zvjezdica. Premda testirani automobil nije bio opremljen posebno velikim brojem sigurnosnih sustava, šest zračnih jastuka, ESP te dostupnost naprednih sigurnosnih sustava uz doplatu, pomogli su u ostvarenju ovakvog rezultata.

Automobil koji bi mogao značiti mnogo za BMW, no entuzijaste je razočarao već na prvi pogled, Serija 2 Active Tourer nije podbacila. Maksimalnih je 5 zvjezdica ostvareno zahvaljujući brojnim aktivnim sustavima potpore vozaču, aktivnom poklopcu motora koji štiti pješake pri naletu, serijskom ESP sustavu itd.

Konačno, Euro NCAP je ponovno testirao Renault Mégane (hatchback), koji je ranije ove godine ostvario rezultat od 3 zvjezdice (riječ je o Facelift ediciji). Potom je Renault unaprijedio sustav upozorenja o nezakopčanom sigurnosnom pojasu te je automobil zaslužio zvjezdicu više. Rezultat od 4 Euro NCAP zvjezdice odnosi se na Mégane kombilimuzinu s brojem šasije od VF1 BZM402 52100376 naviše.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene