Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava nove generacije modela LS

[VIDEO] Lexus predstavio LF-FC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lexus je u Tokiju predstavio svoj novi konceptni model LF-LC, a radi se o automobilu koji najavljuje sljedeću generaciju modela LS i koji je opremljen pogonskim sustavom gorivih ćelija koji bi se mogao naći i u spomenutoj produkcijskoj izvedbi.

 

LF-LC je elegantna premium limuzina duljine 5300 mm, širine 2000 i visine 1410 mm koju krasi posljednja verzija L-finesse dizajnerskog izričaja s nekoliko vrlo uočljivih i dojmljivih detalja, od kojih se posebno izdvajaju maska te svjetla, prednja i stražnja. Vanjsku sliku ove tzv. kupeovske limuzine zaokružuje dinamična linija krova te 21-colni kotači izrađeni od aluminija i ugljičnih vlakana.

Unutrašnjost je moderno uređena s više različitih vrsta zaslona osjetljivih na dodir koji su zamijenili gotovo sve standardne prekidače, a tu je i napredno HMI (human machine interface) sučelje koje prepoznaje naredbe pokretima ruke, odnosno gestikulacijom. Također, ovaj je automobil opremljen i sustavom koji u nekim situacijama omogućuje autonomnu vožnju.

Što se tehničkih karakteristika tiče, za sada je poznato samo kako se radi o automobilu s pogonom na sva četiri kotača zahvaljujući snažnom pogonskom sustavu gorivih ćelija koji pokreće stražnju osovinu te dva prednja električna motora koja se nalaze u kotačima. Nadalje, gorive ćelije su smještene otraga, pogonska jedinica sprijeda, a tu spremnici vodika T oblika i svi oni dodatno jamče optimalnu raspodjelu mase za jednu sportski nastrojenu limuzinu.

Riječ je navodno o "inovativnom" pogonskom sklopu koji omogućuje optimalnu isporuku okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača kako bi se osigurale vrhunske vozne sposobnosti i visoki stupanj stabilnosti. No, kako smo već rekli, konkretniji podaci za sada ostaju nepoznati.

Na kraju dodajmo kako službeno priopćenje navodi da je LF-LC "vizionarsko vozilo za ne tako daleku budućnost", a najvažnija mu je dakle zadaća dati uvid u izgled i tehnologiju sljedeće generacije modela LS, čiji se dolazak na tržište očekuje sljedeće godine.

 

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene