Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audi A5 Cabrio

VIDEO: Kako izgleda kabriolet od 390 tisuća kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je A5 ugledao svjetlo dana, kritika je bila uglavnom nepodijeljena i to u pozitivnim tonovima. I izgledom i voznim osobinama Audijev je kupe stao uz bok BMW-ovoj trojci kupe.

S druge strane, japanska konkurencija, konkretno - Infiniti i Lexus, posvetila se američkom tržištu, pa je njemački duo bio prilično usamljen. Nakon uspjeha kupea, logičan slijed je A5 Cabrio, s napomenom kako 'petica' mijenja kabriolet izveden iz modela A4.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Atraktivni dodatak ponudi Predstavljen novi Mini Convertible Slika nije dostupna Gradski vjetar u kosi Predstavljen novi Smart ForTwo Cabrio

I dok su i BMW i Japanci odlučili svoje kabriolete opremiti pokretnim metalnim krovom, Audi je ostao vjeran klasici - platnu. Po mnogima, to je i bolje, odnosno ljepše, jer su, primjerice, brojni kritičari BMW-ovog tvrdog krova na trojci.

Dakle, platneni se krov kod Audija za 15 sekundi spušta u prostor iza zadnjih sjedala, dok mu je samo dvije sekunde više potrebno da se vrati u prvobitni položaj. S prvim kapljicama kiše nije potrebno zaustaviti vozilo već se krovom može upravljati i u vožnji, naravno, pri manjim brzinama. Problem povećane buke Audi je riješio postavljanjem platna, što se, ipak, doplaćuje.

Osim nakošenijeg prednjeg vjetrobrana, s širim nosačima, te zadnjih LED svjetala, Cabrio je po svemu sličan kupe verziji. Centimetar je viši, dok su mu ostale dimenzije iste.

Do stotke stiže za 5,6 sekundi


Ponuda motora starta sa 1.8 litrenim TFSI-jem snage 160 konja, a nastavlja se dvolitrenim, u dvije verzije. Slabija ima 180 konja, a jača 211. Najjači benzinac u ponudi, ako ne računamo S verziju, je V6 sa 265 konja, i on je jedini motor u ponudi bez neke vrste prednabijanja. Oba dizelaša u ponudi su V6 sa 190, odnosno 240 konja, od kojih jači serijski dolazi s quattro pogonom, i sedmerostupanjskim S tronicom. Dakle, mirnoća modernih šest cilindričnih motora po Audiju je jedino dizelsko rješenje za kabrio model.

Vrh ponude predstavlja S5 Cabrio . On je dobio novi V6 potpomognut kompresorom iz novog S4. Sa 333 konja i 440 Nm, ovaj motor pretvara elegantni kabrio u prilično divlji stroj. Do stotke stiže za 5,6 sekundi što je na razini pravih sportskih automobila.

Ako je suditi po uspjehu kupea, za očekivati je da će i Cabrio često biti viđen na cestama. Cijena ulaznog modela na našem je tržištu oko 391.000 kn, i to za slabiji dvolitreni benzinac. Kako se takvi automobili ne kupuju jer su povoljni i baš takav vam treba, rasprave o cijeni su suvišne. No jedno je sigurno - tržište je postalo bogatije za još jedan fantastičan kabriolet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene