Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći XE

[VIDEO] Jaguar predstavio novi XF

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaguar je objavio prve tehničke podatke, fotografije te video zapise nove generacije modela XF koja će premijerno nastupiti sljedećeg mjeseca na auto salonu u New Yorku.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priveden muškarac Objavljeni detalji eksplozije kod Zadra u kojoj je oštećen Jaguar u vlasništvu sina lokalnog poduzetnika Tigar (Foto: Arhiva/AFP) BIZARNI INCIDENT "Filmski" bijeg: Iz njemačkog ZOO-a pobjegli lavovi, tigrovi i jaguar, pronašli ih pomoću – drona

U skladu s očekivanjima novi XF izgleda kao uvećana izvedba modela XE, a tržište će vremenom odlučiti je li to dobra ili loša stvar. U usporedbi sa svojim prethodnikom novi je model 7 mm kraći te 3 mm niži, dok mu je međuosovinski razmak produljen za 51 mm i sada iznosi 2960 mm. U Jaguaru napominju kako je ova izmjena omogućila vodeću ponudu prostora na stražnjoj klupi u dotičnom segmentu.

Nadalje, 75% konstrukcije novog XF-a je izrađeno od aluminija (ovaj se model temelji na iQ[AI] platformi) što je novitet učinilo 190 kg lakšim od prethodnika, a naprednija konstrukcijska rješenja su ga istovremeno učinila i 28% krućim. Raspodjela mase je skoro 50 naprema 50, a nova će se generacija moći pohvaliti naprednijim upravljački sustavom te ovjesom. Recimo i kako mu koeficijent otpora zraka iznosi 0,26.

Novi će XF biti dostupan s 2,0-litrenim Ingenium dieselskim motorom snage 163 KS (120 kW) te najvećeg okretnog momenta od 380 Nm, a slijedit će ga snažnija izvedba snage 180 KS (132 kW) i najvećeg okretnog momenta od 430 Nm. Uz njih kupcima će biti ponuđeni i dieselski 3.0 V6 bi-turbo snage 300 KS (220 kW) i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm, dok će se s druge strane nalaziti benzinski kompresorski 3.0 V6 snage 380 KS (279 kW) i okretnog momenta od 450 Nm.

Svi će motori biti upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, no 2,0-litreni Ingenium će biti moguće dobiti i sa 6-stupanjskim ručnim prijenosom. Najslabija izvedba će ujedno biti i najekonomičnija, odnosno prosječna će joj se potrošnja kretati oko 4 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 104 g/km. Drugim riječima, ova će verzija učiniti novi XF najekonomičnijim modelom u segmentu.

Putnike će u unutrašnjosti ovog automobila dočekati novi infotainment sustav pod nazivom InControl Touch Pro s 10,2-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir putem kojega će se upravljati većinom on board sustava, a odličnim će performansama pripomoći četverojezgreni procesor te SSD disk. Tu je i "prilagodljiva" 12,3-inčna TFT instrumentna ploča, kao i meridianov audio sustav sa čak 17 zvučnika.

Ovaj će se model proizvoditi u jaguarovim pogonima u Castle Bromwichu, a zainteresirani neće morati dugo čekati na njegov dolazak na tržište.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene