Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navodno najjači u super sport klasi

MV Agusta F4 RR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste jedan od onih kojima vožnja Yamahe R1 ili Suzukija GSX-R 1000 nije ništa posebno, inženjeri iz MV Aguste pripremili su nešto posebno za vas. Talijanski proizvođač motocikala upravo je skinuo veo sa svog najnovijeg modela F4 RR s čak 201 KS.

MV Agusta F4 RR stvoren je korištenjem najmodernijih materijala a s izuzetno sofisticiranim ovjesom i novim motorom s 1000 kubika, ovo je kako kažu u tvornici najnapredniji i najjači super sport motocikl na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

MV Agusta F4 RR savršen je alat za vozače koji traže isključivo vrhunske performanse. Moderan, egzotičan i još tehnološki napredniji, novi motocikl iz Aguste trenutno je najbolje što tehnologija može ponuditi u svijetu motociklizma.

MV Agusta F4 sama po sebi je već prilično napredan motocikl, a kada njemu nadodamo egzotične materijale, manju masu i najvažnije od svega četverocilindrični motor s 201 KS, dobivamo najjači super sport ikada proizveden.

Novi 4-cilindrični motor s radijalnim ventilima duša je novog MV Agusta F4 RR motocikla. Ova pogonska jedinica potpuno je nova, a inspirirana je natjecateljskim iskustvom MV Aguste.

Izuzev kućišta motora, rasporeda cilindara i nekoliko drugih elemenata, novi 4-cilindrični RR motor malo toga dijeli s onime u svom prethodniku, F4 modelu. Jedinica je u potpunosti redizajnirana s jednim jedinim ciljem na umu: maksimalne performanse.

Potpuno nova termodinamika, nova radilica s manje inercije i nove dimenzije promjera cilindra omogućavaju broj okretaja dostojan pravog trkaćeg motora. Promjer klipova povećan je s prethodnih 76 mm na 79 mm. Maksimalan broj okretaja povećan je na svemirskih 13.700 o/min dok se istovremeno smanjuje linearna brzina klipova (s 24.7 m/s na 22.9 m/s) što povećava pouzdanost rada motora.

Da bi se postiglo vrtoglavih 201 KS pri 13.400 o/min s potpuno homologiziranim motorom uključujući i ispušnim sustavom s katalitičkim pretvornikom, moralo se pridodati izuzetno puno pažnje i najmanjem detalju.

Termodinamička učinkovitost optimizirana je kako bi se mogla garantirati rekordna razina performansi. Iz tog razloga, glava motora pod ljuskom F4 RR potpuno je nova kao i sustav usisa i ispuha.

Prvi put na jednom MV motoru za masovnu proizvodnju možemo vidjeti ventile u potpunosti izrađene od titana što je omogućilo da se smanji masa, a ujedno i značajno poveća promjer.

Motor je podešen na optimalnu razinu zahvaljujući i potpuno novom ispušnom sustavu (4-2-1-4). Osim optimiziranih performansi novog motora, novi ispušni sustav pruža i jedinstven zvuk koji je još bolji nego ranije.

Öhlins NIX amortizer koji se nalazi sprijeda svojim specifično dimenzioniranim dijelovima dizajniran je tako da postiže savršenu agilnost a istovremeno ne narušava legendarnu stabilnost MV motocikala.

Öhlins Racing TTX 36 stražnji amortizer jednostavno je najbolji na svijetu. Nastao iz bogatog natjecateljskog iskustva, ovaj ovjes može se prilagoditi u nekoliko elemenata te tako omogućava i podešavanje visine vožnje za razne vozačke stilove i tipove staza.

Potjera za manjom masom i najvišim mogućim stupnjem upravljivosti dovela je do stvaranja ultra-lakih kovanih aluminijskih kotača koji umanjuju masu motocikla i donose manje inercije pri čemu motocikl bolje reagira. Novi kotači na MV Agusti F4 RR doprinijeli su smanjenju mase od 1 kilogram u odnosu na standardne lijevane kotače na F4 modelu. Nije puno, ali kako kažu, daj što daš.

F4 trenutno je referenca za visoko-performansno kočenje, a jedino bolje što postoji je novi F4 RR. Brembo monoblok kočiona kliješta najnaprednija su kočiona kliješta za motocikle na svijetu a sada u kombinaciji s Brembo radijalnim glavnim cilindrima, kočione sposobnosti u rangu su s najboljim modelima u superbike klasi.

Ekskluzivna tehnologija i dizajn u srži su novog F4 RR motocikla iz MV Aguste. Mi bi odmah dodali da je Kawasaki izbacio novu Ninju ZX 10R koja ima istu snagu kao i F4 RR (201 KS) čak i jaču s opcionalnim RAM Airom (209 KS).

Tako da ipak ne bismo rekli da je ovo najjači super sport motocikl na svijetu... ali ostaje činjenica da se radi o vrhunskom proizvodu!!!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene