Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz virtualnog svemira u stvarni svijet

VIDEO i FOTO: Red Bull prototip iskočio s ekrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od glavnih atrakcija nadolazeće Gran Turismo 5 igrice je oživjela; radi se o Red Bull X1 prototipu. Isprva se radilo o konceptu koji je razvijen digitalno u suradnji dizajnera iz Polyphonyja i tehničkog i razvojnog centra Red Bulla, ali sada je automobil postao stvarnost.

Kompjuterske igrice Gran Turismo, plod tvrtke Polyphony, hodaju tankom granicom između fantazije i stvarnog svijeta s ravnotežom ptice na žici. Ne samo da ove igrice djeluju vrlo stvarno već svako toliko ta ista stvarnost iskoči iz digitalnog svijeta i pretvori se u opipljivu materiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad adrenalin nahrupi VIDEO: Nevjerojatan kaskaderski pothvat Slika nije dostupna Čovjek – nadzvučna letjelica VIDEO: Skok padobranom s ruba svemira

Prije nekoliko godina tvorci igrice GT pokrenuli su projekt u suradnji s francuskim proizvođačem automobila iz čega je proizašao GT by Citroën – supercar dizajniran posebno za tu igru.

Međutim, ekipa nije stala ovdje već su odlučili ideju pretvoriti u pravi konceptni automobil i predstaviti ga javnosti. U planu je čak bila i proizvodnja limitirane serije što se ipak nikada nije ostvarilo... za sad!

Nakon Citroena stvorio se novi projekt – Red Bull X1 Prototip. Jednostavno rečeno, automobil ne izgleda poput ničega drugoga što smo ikada vidjeli. Na prvi pogled X1 Prototip izgleda poput križanca F1 bolida i LMP1 trkačeg automobila s jedinstvenim obilježjima oba automobila.

Široka karoserija X1 Prototipa i pokrov na krovištu automobila definitivno su inspirirani LMP1-com dok je prednji kraj, stražnji spojler i cjelokupni vitičast oblik jasno došao s bolida Formule 1. U unutrašnjosti se nalazi tradicionalno trkače sjedalo, prekomplicirani volan i ogroman broj sigurnosnih lampica i prekidača.

Red Bull X1 pogoni 3-litreni twin-turbo V6 motor s korijenima u Formuli 1 koji proizvodi 'fantastičnih' 1483 konjskih snaga na 15.000 okretaja u minuti i 713 Nm okretnog momenta na 12.000 okretaja u minuti, a prototip postiže ubrzanje od 0-100 km/h za smiješnih 1.4 sekundi, dok brzinu od 322 km/h postiže za 6.1 sekundu. Maksimalna brzina pak kreće se oko 450 kilometara na sat.

Dok mi čekamo da se napokon igrica pojavi u prodaji.....do tada pogledajte posljednji trailer Sebastiana Vettela kako se bori s virtualnim Red Bull X1 prototipom!  

 

Gran Turismo 5 E3 Trailer:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene