Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Black Diamond Edition

VIDEO i FOTO: Cadillac CTS-V u izdanju 'crnog dijamanta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cadillac će ovoga proljeća izbaciti posebno izdanje svog visoko performansnog modela CTS-V pod nazivom Black Diamond Edition, koji dolazi s mnoštvom novih detalja uz ekskluzivni troslojni lak 'Black Diamond'.

Black Diamond Edition, koji obuhvaća sve karoserijske izvedbe CTS-V-a, znači Sedan, Coupe i Wagon, bit će prvi automobil proizveden u Sjevernoj Americi na kojem će se koristiti JDSU-ov patentirani SpectraFlair pigment. JDS Uniphase nije nepoznat ni u našim krajevima.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

Ova svjetski poznata američka tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji bavi se proizvodnjom optičkih komponenti i radi na razvoju inovativnih procesa za dobivanje boja, a svoje specijalizirane proizvode plasira na raznim tržištima diljem svijeta. Njihove pigmente koristi i dobavljač boja za Cadillac, tvrtka DuPont.

U slučaju CTS-V Black Diamond Editiona, radi se o tri sloja crne boje s posebnim SpectraFlair Bright Silver pigmentom. I dok drugi proizvođači nude metalik boje, Black Diamond boja proizvodi se na vrlo specifični način koji boji daje dodatnu dubinu.

Black Diamond pomoći će da Cadillac osvoji rastući dio tržišta koji čine imućniji kupci i koji žele boje karoserije drugačije od ostalih, ne samo u pogledu nijansi već i specijalnih efekata.

Izuzev jedinstvene boje, CTS-V Black Diamond dolazi s bogatom standardnom opremom koja između ostaloga uključuje 19-inčne kotače Satin Graphite boje i žuta Brembo kočiona kliješta sa šest klipova koja garantiraju izuzetno dobar odaziv kočionog sustava.

Recaro sjedala mogu se namjestiti podešavanjem čak 14 različitih elemenata, a uz to su presvučena u vrlo kvalitetnu kožu s umetcima od mikrofibre na sredini sjedala i naslona. Od ostalih detalja u unutrašnjosti automobila spomenuli bismo dekorativne detalje od Midnight Sapele drva poznatog po visokoj kvaliteti, trajnosti i specifičnom uzorku.

Tako se CTS-V Black Diamond pridružuje nagrađivanoj liniji Cadillacovih luksuznih sportaša zajedničkog naziva 'Serija V'. CTS-V će u svim karoserijskim izvedbama pod haubom imati 6.2-litreni V8 motor sa superpunjačem koji proizvodi izdašnih 556 KS u kombinaciji s Magnetic Ride Control ovjesom i Michelin Pilot Sport PS2 gume. Perfomanse automobila ostaju iste: 4.2 sekunde do 100 km/h i maksimalna brzina blizu 300 km/h

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene