Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hibridni 'Pikes Peak' Rally automobil

RENNtech GLK350

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renomirani tuner Mercedes-Benzovih vozila, RENNtech, 2008. je predstavio GLK350 Hybrid, namijenjen natjecanju na Pikes Peak brdskoj utrci. Sada nam RENNtech donosi redizajniranu verziju tog projekta.

Na SEMA salonu, gdje je koncept službeno predstavljen, RENNtech je osvojio nagradu za najbolji tuning projekt stvorivši vozilo koje nije razvijeno samo da bi privuklo pažnju već je živući dokaz njihove temeljne filozofije i posvećenosti beskompromisnom razvoju performansi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hibridni katapult! [TEST] Mercedes-Benz CT 350 e Avantgarde Slika nije dostupna Autonomno-električna budućnost [VIDEO] Mercedes-Benz predstavio konceptni F 015 Luxury in Motion

Tri godine kasnije, nakon nebrojeno mnogo auto salona, brojnih utrka i stotine prijeđenih kilometara, GLK Pikes Peak projekt u završnicu ulazi s unaprijeđenim redizajnom. Redizajnirani model razvijen je u promotivne svrhe a na njegovim će se temeljima proizvoditi slijedeći projekti vezani uz Pikes Peak natjecanja.

RENNtechov GLK350 Pikes Peak Hybrid postat će dio stalnog postava u Mercedes-Benzovom Classic Vehicle Museumu u kalifornijskom gradu Irvine. Ovo je drugi RENNtechov projekt koji je završio u spomenutom muzeju, nakon E60 RS projekta čiji je naručitelj bio komičar Jerry Seinfeld.

Kao i prvi model, ovaj redizajnirani GLK350 Hybrid Pikes Peak dolazi s aerodinamičkim paketom kojeg je u cjelosti razvio i proizveo RENNtech koristeći najnoviji CFD (Computational Fluid Dynamics) softver, custom KW ovjesom te 20-inčne aluminijske naplatke s gumama Nitto. Za zaustavljanje se brine high-performance kočioni sustav s masivnim 412 mm diskovima sprijeda i 356 mm straga.

Pod haubom se nalazi 3.5 litreni V6 benzinski motor koji je opremljan novom usisnom granom, promjenjenom bregastom osovinom, novom glavom motora te remapom ECU jedinice. Zahvaljujući spomenutim modifikacijama snaga je porasla sa 272 KS na lijepih 355 KS. RENNtechov koncept okoristio se i dodatnom električnom jedinicom koji je za ovaj automobil razvio sam tuner a koji dodaje 54 Nm okretnog momenta.

RENNtech je na spomen mogućnosti oživljavanja projekta, istog trena ugrabio priliku da redizajnira projektni automobil iz 2008., a ovoga puta tuner je za vanjski izgled automobila ponovno surađivao s tvrtkom 3M, točnije njihovim odjelom za grafiku, koji su velikim dijelom zaslužni za agresivan styling redizajniranog GLK-a.

Poanta redizajna nije bila samo promjeniti izgled vozila već iskoristiti dobrobiti novih tehnologija te napraviti kvalitetnu podlogu za daljnja razvijanja ovakvih vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene