Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekord za elektrovozila

VIDEO: Električan, a ide 500 na sat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo koji automobil koji može pored vas 'proletjeti' brzinom od 494 kilometara na sat je brz, no što reći kad tu brzinu postigne električni automobil? Jednostavno suludo.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara Ilustracija Tragedija u susjedstvu Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube: Ubio je dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

Ipak, nije suludo za studente državnog sveučilišta Ohio, koji su taj brzinski rekord za električna vozila postigli svojim Venturi Buckeye Bulletom.

Rekordna brzina, koja je prema riječima Davea Petralija, službenog mjeritelja vremena FIA-e, u skladu s propisima FIA-e, postignuta je na pisti u dolini Bonneville Salt Flats, prije dva dana. Automobilom je upravljao Roger Schrorer, profesionalni vozač, a tim je prekinuo daljnju jurnjavu po dolini, nakon što se spojka pokvarila na njihovom vozilu.

Prijašnji rekord od 394.24 kilometara na sat, postavio je 1999. godine Pat Rummerfield za volanom White Lightninga. Prijašnja verzija Bulleta nije zadovoljila kriterije FIA-e, a tada je automobil jurio čak 505 kilometara na sat. No sada ih, čini se, ništa ne može zaustaviti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene