Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametno iskorišten prostor

VIDEO: Elegancija sa sportskim štihom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dugo čekanja, napokon stiže Audi A7. Riječ je o big-size coupeu, nastalom na bazi Audijeve najveće limuzine, modela A8.

Impresivna premijera održana je u centru Bavarske, u muenchenskoj Pinakoteci, gotovo na terenu glavnog Audijevog konkurenta, BMW-a.Uz vrlo dobar izgled, kojeg krasi elegancija uz dovoljno sportskog štiha, novi A7 Sportback se ističe i pametnim iskorištavanjem prostora. Tako prtljažnik može primiti do čak 1.390 litara sa spuštenim sjedalima.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata

Novi najveći Audijev coupe s četiri vrata je tek tri centimetra kraći do 5 metara. Širina iznosi 1,9 metara, a visina tek 142 centimetra. Međuosovinski razmak je s 2,9 metara jednako impozantan, čemu je doprinijelo i rješenje iznimno kratkog prednjeg prevjesa. Što se tiče uređenja kabine, ovdje kupci mogu očekivati najbolje što Audi može ponuditi, a to je zaista mnogo.

U ponudi će biti samo V6 motori, dva dizelaša i dva benzinca, snage od 204 do 300 konjskih snaga. Upravo najslabiji motor, trolitreni dizelaš, prema Audijevim podacima troši svega 5,3 litara na 100 km.  Sve varijante se opremaju elektronski nadziranim ovjesom, dok se kao opcija nudi i zračni ovjes.  Cijena novog, prestižnog Audija, za hrvatsko tržište zasad nije poznata. U Njemačkoj će najjeftiniji model stajati 52 tisuće eura, a prve se isporuke očekuju krajem godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene