Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Videodokaz što učiniti kad zaglavite s prikolicama na kraju svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši svakodnevni automobili sposobniji su nego što mislimo

Prostranstva Australije čudesna za sve koji su ih uživo posjetili ili su ih gledali na National Geographic televizijskom programu. No nije samo priroda fascinantna, tamo ćete pronaći i vozila kojih nema nigdje drugdje na planetu. Kompozicija koju vuče veliki kamion služi za dostavu nafte ili benzina, prijevoz raznih ruda ili stoke između jako udaljenih mjesta u australskoj zabiti. Kompozicije po zakonu smiju imati maksimalno četiri vagona te ukupnu dužinu od 53.5m i masu oko 100 tona.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

Jednu takvu zaskočila je ekipa u novom Land Rover Discoveryju. Kao i svi ostali proizvođači automobila i Land Rover voli pokazivati mišiće zato su standardnu, zakonom dozvoljenu kamionsku kompoziciju odlučili udvostručiti i – “šlepati” punih 16 kilometara.

 
Discovery je od prije poznat kao sposoban SUV no ovakav igrokaz je mogao i drugačije završiti. Pokrenuti 110 tona težak i 100 metara dug vlak zahtjeva svih 258 KS i 600Nm iz Discovog dizel Td6 motora. Vuča do prvog naseljenog mjesta udaljenog 16 kilometara je sigurno potrajala jer maksimalna brzina koju je Land Rover uspio razviti bila je urnebesnih 44 km/h.
Predstavu su naravno ovjekovječili prigodnim videom. Iz praktičnih razloga su napomenuli da ovo ne pokušavate kod kuće jer Disco može povući samo 3500 kilograma na hrvatskim cestama.

Svima nama koji ne volimo prikolice dobar bi bio i Discovery Sport. Ovog tjedna pronašli smo u hrvatskim Land Roverovim salonima, dimenzijama nešto manji i konjima slabiji potpuno novi Disco Sport, sa 57.014 kuna nižom akcijskom cijenom. Dovoljno zanimljivo za posjet salonu i probnu vožnju. Bez prikolice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene