Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali smo

VIDEO: Dacijin ljepotan Sandero

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon testiranja Dacijinog karavana u izvedbi Black Line, na test nam je stigao još jedan rumunjski model s najboljim paketom opreme. Riječ je o modelu Sandero, po mnogima i najljepšem Dacijinom modelu.

Osjetno je atraktivniji od limuzinskog Logana, a i hatchback forma mu jamči bolji izgled. Dodajmo tome i paket opreme Black Line, koji uključuje posebnu boju, zatamnjena svjetla, maglenke te retrovizore i kvake u boji karoserije, i Sandero se pretvorio u svojevrsnog šminkera.

Pročitajte i ovo PR DACIA Dacia piknik za vlasnike Dacia vozila Slika nije dostupna Od limuzine napravili karavan VIDEO: Dacia 'stvorila' puno auta za malo novca

S dužinom od točno 4 metra, Sandero spada u klasu gdje caruju Polo, Corsa i Clio. Dakle, ne pretjerano veliko, no dovoljno za gradski prijevoz četvero ili petero putnika. Prtljažnik je obujma 320 litara, čime Sandero osjetno nadmašuje spomenute konkurente. Spuštanjem sjedala moguće je utovariti čak 1200 litara.

Kabina nije za dizajnerske priručnike

Što se tiče uređenja kabine, Sandero zasigurno neće ući u dizajnerske priručnike no definitivno se nema čega sramiti. Vrlo jednostavno ali svakako skladno. S opremom Black Line dolaze i bijeli instrumenti, kožni volan s komandama za radio, dok središnja konzola i drugi detalji imitiraju krom. Sjedala su presvučena posebnim presvlakama te sve ovo pretvara kabinu Sandera u ugodno okruženje.

Testirani je model pogonjen benzinskim 1.4 motorom sa 75 konja. Provjerena Renaultova koncepcija dobro se snalazi u prilično laganom Sanderu, pa su i performanse sasvim zadovoljavajuće – ubrzanje traje 13 sekundi uz maksimalnu brzinu od 160 km/h. Potrošnja se kreće oko 7 litara što Rumunjskom modelu jamči i solidnu ocjenu na našem eko testu.

Sa smiješkom kroz neravan teren

U vožnji se Sandero ponaša iznenađujuće dobro. Napravljen na istoj platformi kao i Logan, omogućuje umjereno brzu vožnju zavojima, čak je i volan izravniji nego u Loganu, dok je sposobnost upijanja neravnina jednostavno fantastična. Doista, kad god vozimo Daciju, sa smiješkom prelazimo neravnine, tračnice i ležeće policajce.

Sandero je s 1.4 motorom dostupan od 65 tisuća kuna, dok za paket opreme Black Line treba doplatiti 4.850 kuna te 2.250 za metalik srebrnu boju. Time se ukupna cijena penje na 72 tisuće, no još uvijek to smatramo fer ponudom. Stoga, ukoliko kupujete automobil, a ne patite na dizajn s potpisom i tehnološke bisere, onda je Sandero definitivno dobar izbor. Dapače, jedan od najrazumnijih.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene