Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazov Nijemcima

[VIDEO] Cadillac CT6 stigao u New York

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cadillac je u New Yorku premijerno predstavio svoju novu limuzinu koja će zasjesti na sam vrh ponude ovog američkog branda i koja prema službenim navodima predstavlja "u potpunosti nov pristup" ovom segmentu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procurili detalji Obamina limuzina troši 64 l/100km i teži skoro 7 tona! Slika nije dostupna Prava sitnica Znate li koliko košta sat vremena u Titovom Cadillacu?

Riječ je o modelu CT6 koji unutar skladno te prepoznatljivo i moderno dizajnirane vanjštine, a zahvaljujući svojim dimenzijama (5184 x 1879 x 1472 mm, međuosovinski razmak od 3106 mm) nudi obilje prostora, ali i zavidnu razinu luksuza s bogatom infotainment i sigurnosnom opremom.

Riječ je o dimenzijama sličnima onima BMW-ove serije 7, no ovaj model istodobno teži 1678 kg što ga čini "jednim od najlakših i najagilnijih velikih luksuznih limuzina na svijetu". Tome je tako zbog činjenice kako se ovaj model temelji na aluminijskoj platformi Omega, a svoj će obol dati i, za jednog Amerikanca, poprilično "europski nastrojena" motorizacija.

Naime, kupcima će na izboru stajati tri benzinska pogonska stroja:
• 2.0 turbo, 4-cilindra, snage 198 kW (269 KS)
• 3.6 V6, snage 250 kW (340 KS)
• 3.0 V6 bi-turbo, snage 298 kW (405 KS) i najvećeg okretnog momenta od 543 Nm

Ovi će motori biti upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na stražnje, odnosno opcijskim pogonom na sva četiri kotača.

Proizvodnja ovog automobila će započeti krajem godine u Detroitu, a nedugo nakon dolaska na američko tržište očekuje se daljnje širenje dostupnosti na druga svjetska tržišta, uključujući i pojedina europska tržišta.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene