Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo iz Honde

VIDEO: Accord ne škrtari na opremi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka je generacija Honde Accord stekla širok krug poklonika, ali i štovatelja izvan fan kluba. Ako vam i nije legao dizajn Accorda, morali ste cijeniti vozne osobine i pouzdanost svojstvenu svakoj Hondi.

Aktualna generacija je već druga koja je dobila i dizelsko srce, uz koje ide i automatski mjenjač vlastite konstrukcije. Tako su ljubitelji automatike došli na svoje i kod Hondinih dizel modela. Agresivan vanjski izgled, prepun oštrih bridova, nije se mijenjao, i ostaje glavna dizajnerska razlika u odnosu na konkurente. Oni su uglavnom smirene limuzine koje ničim ne nagovješćuju sportske ambicije. Kod Accorda se smirenost nazire samo u bočnoj silueti, dok stražnjica, a naročito njuška, odmah daju do znanja kako je riječ o automobilu koji nije namijenjen samo udobnom prijevozu između dvije točke, iako je i za to Accord i više nego preporučljiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo za Amerikance Honda predstavila Civic coupe i sedan koncepte Slika nije dostupna CR-Z s turbo punjačem Napokon prava verzija Honde u dolasku

Zahvaljujući povećanim gabaritima u odnosu na prethodnika, aktualni je model znatno je napredovao po pitanju komfora. Na odličnim prednjim sjedalima mogu se udobno smjestiti i dvometraši, a i putnici straga mogu opušteno uživati u vožnji. Komandna ploča je funkcionalna i dobrog izgleda, a cjelokupna unutrašnjost više je nego uspjela. Dobra kombinacija limuzinske elegancije i prikrivenih sportskih afiniteta, a sportskih afiniteta Accord ima, iako ispod poklopca motora kuca dizelsko srce, i iako je to srce spareno sa peterostupanjskom automatikom.

Reputacija sportaša

Hondin 2.2 litarski turbodizelaš od lansiranja je stekao reputaciju sportaša, a dorađena izvedba sa 150 konja i 350 Nm, stvarno može puno. Novorazvijeni automatski mjenjač ne sputava motor i samo je krajnja brzina nešto manja u odnosu na verziju opremljenu ručnim mjenjačem. 9.7 sekundi do stotke i 207 kilometara na sat, brojke su koje same po sebi ne govore previše o sportskim potencijalima testnog Accorda. Prave mogućnosti se osjete u vožnji, kad do izražaja dolazi sportski nastrojen ovjes i upravljač, kao i solidna čvrstoća karoserije koja se ne uvija pri agresivnoj vožnji.

Ni pri takvoj vožnji motor nije previše žedan, i potrošnja ostaje ispod 10 litara, dok se prosjek kreće oko 7.5. Time je i za dlaku izbjegnuta granica od 200 grama CO2 na našem eko testu. Opremljenost testnog automobila je također na zavidnoj razini, i realno gledajući, nadoplate na paket Elegance nisu vam ni potrebne. Honda nikad nije škrtarila na opremi, a takav je slučaj i s ovim Accordom.

Emisiju Automotiv možete gledati u njedjeljnom jutarnjem terminu na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene