Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ABT

Uz malo dorada popularna 'Buba' izgleda odlično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tuning tvrtka ABT ovih je dana ponudila novi paket nadogradnji za posljednju generaciju VW Beetle modela ili popularno zvane Bube, kako s tvrdim krovom tako i u kabriolet karoserijskoj formi.

VW Beetle ili popularno zvana Buba oduvijek se opisivala kao fora, smiješan ili sladak automobil. Njegov okrugli oblik i robusna tehnologija koja se nije puno mijenjala generacijama donijeli su Bubi pravi kultni status. Time rečeno, mnogi bi rekli da bi Bubi dobro došla injekcija sportskih karakteristika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedan kabriolet za kraj ljeta! Slika nije dostupna Kako ABT zamišlja sportsku limuzinu sa 620 KS

Prije godinu dana, ABT je predstavio svoju verziju 'Bube' te su se odlučili vratiti na posao i uvesti neke nove proizvode i dodatno proširiti ponudu. U najnovijoj verziji, bilo u zatvorenoj ili otvorenoj varijanti, Buba je vrlo moderan, elegantan i dinamičan automobil. Prava 'super-Buba' kad je usporedimo s prvim modelima.

''Učinkovita potrošnja, atraktivan dizajn i užitak u vožnji nisu međusobno isključivi,'' kaže izvršni direktor Hans-Jurgen Abt i objašnjava motivaciju za nove pakete nadogradnji. ''Imamo idealno rješenje za sve varijante i nudimo gotovo sve što bi kupci mogli poželjeti,'' dodaje Abt.

Što se tiče pogonskih nadogradnji, ABT Performance program uključuje nadogradnje za dva dizelska motora, 1.6-litreni TDI čijih je serijskih 105 KS podignuto na čak 125 KS, te 2.0-litreni motor čija je snaga sa serijskih 140 KS porasla na 170 KS.

Performansni paket za benzince kod 1.2-litrene TSI jedinice podiže snagu sa serijskih 105 KS na 140 KS, dok se snaga 1.4 TSI jedinice povisila sa 160 KS na 210 KS, a najjači 2.0-litreni TSI okoristio se povećanjem od gotovo 40 KS, točnije snaga je sa serijskih 200 KS skočila na 240 KS.

Naravno da je ABT Sportsline osmislio i aerodinamički paket dodataka za ovu 'tukaću' Bubu a isti uključuje prednji spojler, pokrivke svjetlosnih sklopova koje Bubi daju malo drskiji izgled, a posebice kad primjetimo da je automobil spušten za 30mm zahvaljujući novim ABT-ovim oprugama.

►►►   Stara Buba na struju do stotke za 1,6 sekundi!

Na stražnjem kraju uočavamo također pokrivke svjetlosnih sklopova, stražnji panel i stražnji branik s novim sportskim ispušnim sustavom s dvije ispušne cijevi kojima automobil izgleda puno odvažnije te naravno s naglašenije sportskim karakterom. U kombinaciji s novim ABT alu naplatcima, mogli bismo reći da je ova Buba gotovo savršena.

Mogu se odabrati i neke nove boje karoserije, a zapravo se radi o nekoliko nijansi sive, od antracit sive do srebrne u mat ili metalik varijantama. Naplatci su dostupni u dimenzijama od 18 do 20 inča te dolaze omotani visoko-performansnim gumama.

Jer, na kraju krajeva, ABT Beetle spreman je za srčano svladavanje zavojitih cesta ali i za vrlo pristojno ponašanje na autocesti.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene