Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Servisni savjetnik

Upravljanje vozilom nije igra! Ovo što vozači danas rade u svojim automobilima je neozbiljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možemo slobodno reći da mnogi unutrašnjost svojeg automobila mijenjaju za kuhinju ili kupaonicu…

Općepoznato je da putnici tijekom vožnje u automobilu koriste razne prehrambene namirnice, preglasno slušaju glazbu ili surfaju internetom, ali rade i stvari koje nisu baš toliko svakidašnja pojava. To ne bi bilo zabrinjavajuće da u takve radnje nisu uključeni i sami vozači automobila.

Prema posljednjem istraživanju vodeće britanske agencije za sigurnost u prometu - IAM RoadSmart – u kojem je sudjelovalo više od 2.300 ispitanika, čak 95 % ih je potvrdilo da su u vožnji vidjeli drugog sudionika u prometu kako jede, pije i/ili puši cigarete. 55 % ih je priznalo da se susrelo s pojedincima koji su uređivali kosu, a 24 % s onima koji se nisu stigli obrijati kod kuće pa su to činili u automobilu.
Vrlo čest prizor je i smirivanje djece (svjedočilo je 82 %), dok je 46 % ispitanika vidjelo pokušaj smirivanja kućnog ljubimca.

Međutim, ono što je posebno zastrašujuće jest korištenje laptopa ili tableta za vrijeme upravljanja vozilom, s čim se susrelo čak 63 % ljudi.
Na pitanje jesu li navedene radnje vozača viđenih u prometu uzrokovale ''bliskim'' susretom s ispitanicima, više od polovice (57 %) ih je dalo potvrdan odgovor.

Upravljanje vozilom uzima se zdravo za gotovo. Prečesto se susrećemo s vozačima koji voze ''napamet''. Budite uzor drugima i dok ste za upravljačem, koncentrirajte se na vožnju. Gledanje videa s četiri mačke koje plešu, ostavite za kasnije, u suprotnom ih možda nikada nećete uspjeti pogledati.

Pročitajte i ovo Dan bez mobitela u prometu - 5 Dan bez mobitela u prometu Glavne ubojice na cestama: "Moram priznati i biti iskren da ja to nekada radim" Luka i čišćenje ostataka mosta Niz problema FOTO Luka će se dugo oporavljati nakon rušenja mosta: Otkriveno i koliko bi novi mogao koštati

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene