Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazalo ispitivanje ADAC-a

U Hrvatskoj se toči najjeftinije gorivo u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjem ispitivanju koje je napravio naš stalni partner, njemački auto klub ADAC, najjeftinije gorivo u Europi, moguće je točiti upravo u Hrvatskoj.

Naime, uspoređujući cijene benzina u 15 europskih zemalja, litra tog goriva najpovoljnija je u Hrvatskoj i Poljskoj. Što se tiče dizela, najbolje će proći oni koji ga natoče u Luksemburgu, gdje je jeftiniji 16 centi nego li kod nas.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Gorivo - 3 zanimljiva analiza Njemački autoklub objavio zašto kod njih nije dobro gorivo točiti ujutro: "Vozači moraju pripaziti..."

Zemlje s najvišim cijenama su Danska i Nizozemska, u kojoj za litru benzina treba izdvojiti čak 11 kuna i 23 lipe. Dizel je najskuplji u Švicarskoj, gdje mu je cijena 9 kuna i 86 lipa za litru.

Allgemeine Deutsche Automobil Club (ADAC) je najveći auto klub u Europi. Uz nekoliko tisuća automobila, u sastavu ima čak 44 helikoptera za hitne intervencije, koji godišnje odrade preko 44.000 letova.  ADAC konstantno svoje članove, njih više od 17 milijuna, educira te savjetuje o raznim korisnim stvarima, poput nedavnog ispitivanja cijena goriva.

U istom je ispitivanju ustanovljeno kako većina benzinskih pumpi na autocestama, nema osjetno skuplje cijene goriva nego li na lokalnim cestama ili u gradovima. ADAC stoga nipošto ne savjetuje odlazak s autoceste na točenje goriva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene