Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suradnji s Gordonom Murrayom

TVR - Novi V8 model stiže 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski proizvođač sportskih automobila, već pomalo zaboravljeni TVR je najavio skori dolazak ček četiri nova modela, a za njihov će razvoj biti zaslužan i Gordon Murray.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na putu do bolnice Rodila u taksiju uz pljesak prolaznika i okružena policajcima Slika nije dostupna Inovativnošću Kako zaraditi milijun dolara prije diplome?

Vlasnici već pomalo zaboravljenog britanskog proizvođača automobila, TVR-a, su objavili planove o njegovoj revitalizaciji i lansiranju nova, barem, četiri modela od kojih bi prvi na tržište trebao stići već 2017. te kako će im u njihovim planovima pomoći proslavljeni Gordon Murray, čovjek odgovoran za McLaren F1.

Za sada nema konkretnijih podatka o ovim novitetima, no zna se kako je dizajn dva nova modela već završen te kako će oba biti dostupna kao coupe te kabriolet. Također, očekuje se kako će se ovi modeli temeljiti na cjevastoj čeličnoj šasiji, dok će im karoserija biti izrađena od aluminija i kompozitnih materijala.

Naime, TVR, Murray i Cosworth na ovom modelu zajednički rade već više od godinu dana, a plan za lansiranje spomenuta četiri noviteta bi se trebao realizirati u narednih deset godina.

Nadalje, za sada nije konkretnije poznata motorizacija ovih automobila, no očekuje se kako će ih, ili barem ovaj prvi model, pokretati sprijeda smješteni atmosferski fordov ili GM-ov V8 motor za čiju će doradu biti zadužen Cosworth. Snaga će mu se kretati iznad 335 kW, odnosno 455 KS, a na podlogu će se prenositi putem ručnog 6-stupanjskog mjenjača i pogona na stražnje kotače.

Ako sve prođe prema planu u TVR-u planiraju proizvodnju između 1.000 i 1.500 primjeraka godišnje, dok bi se cijena prvog modela trebala kretati oko 80.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene