Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tehnologije

Toyotina vizija vozila za sve vaše potrebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota je upravo predstavila Urban Utility ili U2 konceptno vozilo za kupce koji žele vozilo za grad kao i vozilo za život s aktivnostima na otvorenome.

Tržište automobila se neprestano mijenja sukladno promjenjivim potrebama kupaca a ljudi sve više žele miješati urbani život s aktivnostima na otvorenome. Rezultat ovakvih tendencija jest da proizvođači automobila pokušavaju ponuditi sve svestranije i zanimljivije proizvode koji mogu služiti svemu od odlaska u shopping u gradsko središte ili odlaska na farmu organske hrane po namirnice.

Toyota smatra da ima savršeno rješenje za takvu skupinu kupaca a nazvala ga je Urban Utility ili U2. Spomenuti koncept razvio je Toyotin Calty Design Research centar u Newport Beachu u Kaliforniji a isti odlikuje nova otvorena arhitektura i svrsishodni materijali za koje Toyota kaže da će ''redefinirati svakodnevnu korisnost u gradskoj vožnji.''

Toyotin Urban Utility Concept može se opisati kao moderna interpretacija starih američkih kamioneta s dvoja vrata i velikim skladišnim prostorom straga. Toyota kaže da U2 nudi i vrlo učinkovitu potrošnju, dobre manevarske sposobnosti potrebne za gradsku vožnju te lagano utovarivanje i istovarivanje stvari.

Osmišljen za ljude koji vole aktivnosti na otvorenome za što je nerijetko potrebna oprema, U2 se može prilagođavati pojedinačnim potrebama. Naime, krovište se može sklopiti za prevoženje visokih predmeta, a stražnje vjetrobransko staklo se može spusiti i uvući u vrata prtljažnika dok se cijeli stražnji kraj može spustiti do ceste čime se dobiva rampa za lakši utovar.

Među ostalim posebnostima u interijeru ovog zanimljivog konceptnog vozila valja spomenuti i vrlo svestran 'rail' sustav koji može služiti za pridržavanje svega od košara do stalaka za bicikle, prednje suvozačko sjedalo također se može sklopiti i ukloniti, stražnja sjedala također se mogu preklopiti.

Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore

Toyota Supra i nakon 20 godina i dalje je automobil iz snova

Najčudniji dio je možda središnji greben a u prvi plan dolazi neobičan upravljač, ovalni ekran za prikazivanje bitnih podataka poput brzine i slično dok je s desne strane ugrađen iPad.

Izvana, Urban Utility nije baš vozilo koje će zaustaviti promet svojim atraktivnim izgledom. Cilj ovog vozila je da maksimalno odgovara ''želji vozača za većom svestranošću i iskoristivošću ali u manjem pakiranju,''kaže u materijalima za tisak a oblik vozila i dalje ponajviše sliči na kombi. Dizajeri su ga pokušali malo ušminkati s LED svjetlosnim sklopovima sprijeda i zanimljivim grafikama na bočnim stranama.

Svoj novi koncept predstavili su na panelu stručnjaka u organizaciji Make časopisa u San Franciscu a javnosti će službeno biti predstavljen 20. rujna na World Maker Fairu u New Yorku. Toyota ništa ne govori o planovima za serijsku proizvodnju ali možemo očekivati da ćemo neke od detalja koje vidimo na ovom konceptu u budućnosti vidjeti na drugim Toyotinim SUV i pick-up modelima.

Dok čekamo više informacija, uživajte u foto galeriji koju smo pripremili za vas te video prilog koji nam je omogućio portal YouCar!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene