Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 automobila

Tko je najbolje prošao na testu Euro NCAP-a , a tko se blamirao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na posljednjem testiranju organizacije Euro NCAP, crash testu je podvrgnuto 15 novih automobila.

Maksimalnih pet zvjezdica bez problema su osvojili Audi A1, Citroen C4, Ford C-Max i Ford Grand C-Max, Hyundai ix35, Kia Sportage, Kia Venga, Mini Countryman, Opel Meriva, VW Passat i VW Sharan. Dva Volkswagenova modela s kojim se stručnjaci za sigurnost u Wolfsburgu mogu hvaliti, no isto neće moći reći i za novi Amarok.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak

Robusni je Pick-Up osvojio četiri zvjezdice, a iste brige sada muče i čelnike u Nissanu i Jaguaru. Mala je Micra također osvojila 4 zvjezdice, jednako kao i masivni Jaguar XF.No, ruku na srce, nedvojbeno su to vrlo sigurni automobili, dok je zvono za uzbunu ponovo upaljeno u kineskom Landwindu.

Model CV9 doživio blamažu

Naime, nakon katastrofe od prije pet godina, sada je i njihov novi model CV9, doživio sličnu blamažu. Kod frontalnog i bočnog sudara sigurnost putnika je ispodprosječna. Putnička ćelija je jedva izdržala, a pri većoj bi brzini, zaključuju stručnjaci, nedvojbeno kolabirala. Sve u svemu, tek dvije zvjezdice, odnosno 29 posto od svih mogućih bodova. Usporedbe radi, najbolji na testu, Ford Grand C-Max i VW Passat, osvojili su izvanrednih 96 posto.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene