Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival brzine

Tisuće oldtimera zaposjelo Goodwood

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvog vikenda u srpnju, stotinjak je tisuća oldtimer fanova slavilo takozvani festival brzine u britanskom Goodwoodu.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji na kojoj se u akciji mogu vidjeti legendarni oldtimeri, neki vrijedni i po nekoliko milijuna funti, ali i trkaći bolidi iz prošlosti. Ovakav događaj stoga privlači i najbolje vozače današnjice, poput pilota Formule 1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna San svakog kolekcionara Nevjerojatno: S Volvom iz 1966. prešao 4,8 milijuna kilometara! Slika nije dostupna Stogodišnjica 'Ove su godine svi pobjednici'

'Svake je godine festival sve veći. Toliko ljudi dolazi ovdje i zaista je fantastičan osjećaj biti ovdje, uz svu tu sjajnu potporu. Jako sam sretan što sam ovdje', rekao je Lewis Hamilton iz McLarena. Hamilton se provezao u Prostovoj pobjedničkoj verziji McLarena iz 1986.-e, a svoje su bolide predstavili i Red Bull i Ferrari. Uz buku formula, šume Goodwoda su tijekom tri dana parali i zvukovi superautomobila, poput McLarenovog najnovijeg modela, te rally automobila.

Goodwood redovito privlači velik broj posjetitelja jer im organizatori dopuštaju da utrke prate iz velike blizine, a nakon toga mogu nesmetano razgledati trkaće automobile. Posebno oduševljenje uvijek izazivaju stare Formule, poput legendarnog Lotusa John Player Special.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene