Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu s imenom

[TEST] Škoda Superb 2.0 TDI Style

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još od prve moderne generacije Superba često se može čuti: "Kako to da su u Volkswagenu dopustili proizvodnju ovakvog automobila?" Nova, treća generacija nameće isto pitanje još više nego njeni prethodnici jer Superb ima sve što bi kupac ovog segmenta i cjenovnog razreda mogao poželjeti.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nacionalna prezentacija [VOZILI SMO] Škoda Fabia Slika nije dostupna Prvi hibrid iz Škode Nova Škoda Superb će dobiti plug-in hibridnu izvedbu

Izuzmemo li originalne, odnosno prijeratne modele i računamo samo moderne inkarnacije ovog automobila, dakle one nastale u eri pod vlasništvom Volkswagena, Superb je došao do svoje treće generacije. Ona ne samo da uspješno nastavlja stopama svoja dva prethodnika (kojih je do sada prodano u preko 700.000 primjeraka), već kao predvodnik škodine ponude otvara novu perspektivu za cjelokupnu marku koja igra sve važniju ulogu unutar VW Grupe. Naime, ovaj Superb ima što ponuditi i zahtjevnijim kupcima, od izgleda preko visoke kvalitete izrade do potentne i štedljive motorizacije.

Na našem je tržištu novi Superb dostupan s tri benzinska i tri dieselska Euro 6 motora te četiri paketa opreme. Točnije, u ponudi su pogonski strojevi 1.4, 1.8 te 2.0 TSI snage od 125, 180 i 280 KS. Dieselaše zastupaju 1.6 i 2.0 TDI od kojih prvi razvija snagu od 120 KS, a drugi dolazi u dvije izvedbe snage od 150 i 190 KS. Uz ručni 6-stupanjski mjenjač ove je motore, osim 1.4 TSI, moguće upariti i sa 6- te 7-stupanjskim Tiptronic DSG automatskim prijenosom s dvije spojke. Također, vrijedi reći i kako su 2,0-litreni TDI motori dostupi i s pogonom na sva četiri kotača, dok 2.0 TSI dolazi jedino s 4x4 pogonom. Recimo i kako ponudu čine paketi opreme Active, Ambition, Style i Laurin & Klement...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene